Vali Hamza Aydoğdu, törende yaptığı konuşmada projelerin toplam bütçesinin 13 milyon 790 bin 829 TL olduğunu belirtti. Bu toplam tutarın 10 milyon 446 bin 080 TL'lik kısmının DAP tarafından hibe olarak karşılanacağını ifade etti. Üç projenin Erzincan ve yerel üreticiler için önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çeken Aydoğdu, projelerin hayırlı olmasını diledi.
Protokol töreninde paylaşılan projelerin detayları şu şekilde belirlendi:
Erzincan İlinin Buzağı İshallerinden Korunması Projesi
Bütçesi 5 milyon 208 bin 332 TL olan bu proje, Erzincan'ın tüm ilçelerinde 10.000 baş gebe düve aşılanmasını ve toplam 32.500 doz Rota, Corona ve E. coli aşısının uygulanmasını içermektedir.
Çayırlı’da Kaba Yem Açığının Azaltılması Projesi
Toplam bütçesi 3 milyon 850 bin TL olan bu projede, 1 milyon 925 bin TL hibe olarak sağlanacak. Çalışma kapsamında 350 üreticiye 10.000 kg sertifikalı yonca tohumu dağıtılacak ve ilçede 2.000 dekar alanda yonca ekimi gerçekleştirilecektir.
Coğrafi İşaretli Refahiye Balının Üretiminin Artırılması Projesi
Bütçesi 4 milyon 732 bin 497 TL olan bu projede 3 milyon 312 bin 748 TL hibe olarak karşılanacak. Proje ile bilgilendirme faaliyetleri ve üreticilere çıta yapımı için makine ve ekipman desteği verilecektir.
İmzalanan projelerin, Erzincan’ın tarım ve hayvancılık potansiyeline önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Yetkililer, projelerin ilin üreticilerine hayırlı olmasını temenni etti.