Esenbağlar’da 4 Bin 100 Metre Sathi Asfalt Kaplama, 1067 Ton Sıcak Asfalt Çalışması Yapıldı! Toplam 4 Bin 640 Metre Yol Asfaltlanarak, Vatandaşların Hizmetine Sunuldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli İlçesi’ne bağlı Esenbağlar Mahallesi’nde 4 bin 100 metre çift kat sathi asfalt kaplama ve 1067 ton sıcak asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

24 Haziran 2020 Çarşamba, 09:59
Esenbağlar’da 4 Bin 100 Metre Sathi Asfalt Kaplama, 1067 Ton Sıcak Asfalt Çalışması Yapıldı! Toplam 4 Bin 640 Metre Yol Asfaltlanarak, Vatandaşların Hizmetine Sunuldu
-

Bölgede bulunan okullara giden ve toplu taşıma araçları tarafından da yoğun olarak kullanılan yolda çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir ekipleri, Taş Mektep Müzesi’nin de bulunduğu bölgede toplam 4 bin 640 metre yolu asfaltladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki önemli noktalarda yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs salgını sürecinde hizmetlerine yoğun bir şekilde devam eden Büyükşehir Belediyesi, Esenbağlar Mahallesi’nde gerçekleştirdiği asfalt kaplama çalışmasını tamamladı ve 3 okula ulaşımın sağlandığı yolu yurttaşların hizmetine açtı. Büyükşehir, Taş Mektep Müzesi’nin bulunduğu bölgede de asfalt çalışması gerçekleştirdi. Böylelikle Esenbağlar yolu 15 yıl sonra asfaltlanmış oldu.
4 bin 100 metre çift kat sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışmaları kapsamında, Mezitli İlçesi’ne bağlı Esenbağlar Mahallesi’ne giden yolda 4 bin 100 metre çift kat sathi asfalt kaplama çalışması yapıldı. “Okul Yolu” olarak da bilinen Esenbağlar yolunda yapılan çalışma, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından hızla tamamlandı.
Asfalt çalışmalarını 2 kombi sathi asfalt kaplama aracı, 1 distribütör ve 1 silindir ile gerçekleştiren ekipler, bölgede bulunan okullara giden ve toplu taşıma araçları tarafından da yoğun olarak kullanılan yolda çift kat sathi kaplama asfalt çalışmalarını bitirdi.
Büyükşehir tarafından yapılan ve önemli bir güzergaha sahip olan Esenbağlar Mahallesi yolu, bölgede yer alan Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Davultepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mezitli Anadolu Lisesi’ne ulaşım sağlıyor.
Taş Mektep Müzesi’nin bulunduğu bölgede önemli çalışma
Esenbağlar Mahallesi’nde yapılan çift kat sathi kaplama çalışmasının yanı sıra ekipler, 71019 ve 71048 sokaklarda da 1067 ton sıcak asfalt kaplama çalışması yaptı. Bu sayede, 1923 yılında inşa edilen ve şu an müze olan Taş Mektep’in de bulunduğu bölgede önemli bir ihtiyaç daha karşılanmış oldu. Ekipler, sıcak asfalt kaplama çalışmalarını kısa sürede tamamladı. Toplamda 4 bin 640 metre yol asfaltlanarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.
Esenbağlar Mahallesi Muhtarı Hasan Develi, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız’a talepte bulunduk. Burada tarihi bir okulumuz var. Hem tarihimize sahip çıkmak amacıyla hem de Büyükşehir Belediyemiz’e ait olan bu yolda asfalt çalışması için müracaatta bulunduk. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, bizimle ilgilendi, konuyla ilgili taleplerimizi gerçekleştirdi. Mahalle halkı ve şahsım adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Başkanımız hizmeti seviyor, bizi de karşılıksız bırakmıyor. Mahallemizin ulaşımı çok güzel oldu. Daha önce tozdan berbattı. Tozdan kurtulduk” dedi.
20 senedir bölgede ikamet eden ve Esenbağlar yolunda en son 15 yıl önce çalışma yapıldığını belirten Mahmut Gülnar, “Allah razı olsun, Vahap Bey’in gelmesiyle burası asfaltlanıyor. Çok güzel oluyor. Sayın Başkanımız’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”