Esenler'de Filistin Temalı Oyun Geliştirme Kampında Genç Yazılımcılar Projelerini Sunarak Farkındalık Yaratmaya Çalıştı

Esenler'de düzenlenen Filistin temalı oyun geliştirme kampında, genç yazılımcılar üç gün boyunca kodlama ve farkındalık çalışmalarıyla Filistin'deki durumu dijital projelere dönüştürdü. 100 başvurudan 55 gencin kabul edildiği etkinlikte, katılımcılar eğitimler aldı ve projelerini jüriye sundu.

Esenler'de Filistin Temalı Oyun Geliştirme Kampında Genç Yazılımcılar Projelerini Sunarak Farkındalık Yaratmaya Çalıştı

Esenler Belediyesi tarafından 14-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Özgür Filistin Oyun Geliştirme Kampı, Esenler Gençlik Merkezi'nde gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Bu kampın amacı, Filistin'deki olayları oyunlaştırarak toplumsal farkındalık oluşturmaktı. Kamp sürecine katılan 100 gençten 55'i mülakatla seçildi. Cuma ve cumartesi günleri süren yoğun eğitim programı, katılımcıların uyku tulumlarıyla konaklayarak kesintisiz bir çalışma ortamı sağladı. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cerrahoğlu, kampı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi ve onların geliştirdiği oyunlar hakkında bilgi aldı.

Kampın finali öncesinde düzenlenen Filistin Özgürlük Paneli'nde, aktivist yazar Said Ercan, araştırmacı yazar İhsan Aktaş ve Genç IDSB Başkanı Ceyhun Taha Demirkol konuşmacı olarak yer aldı. Moderatörlüğünü Hasan Ustaosmanoğlu'nun üstlendiği panelde, Filistin'deki güncel durum ele alındı ve gençlere küresel farkındalık mesajları verildi. Pazar günü gerçekleştirilen kapanış programında, takımlar geliştirdikleri projeleri jüriye sundu. Kampın ruhu, "zulmü, mücadeleyi ve inancı kodlayarak dünyaya mesaj vermek" düşüncesiyle şekillendi. Dereceye giren takımlara toplamda 60 bin TL para ödülü verilirken, yarışmada başarılı olamayan 7 takıma da 5 bin TL değerinde hediye çeki verildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin