Eskişehir'in Çağlayan Yolu'nda meydana gelen olayda, iki hayvansever yemek vermek için geldiklerinde, köpeklerin ölü halde buldu. Korkunç manzara karşısında şok olan hayvanseverler durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı ve ölü köpekler, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Odunpazarı Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü.
Hayvansever Nurhan Gökgül, köpeklerin zehirlendiğini savunarak, bu tür olayların sıklaştığını belirtti. Yaklaşık üç hafta önce de benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Gökgül, “Zehirli et atarak köpekleri zehirliyorlar. Bugün de iki tanesini bulduk. Ancak bunu yapan kişi henüz bulunamadı.” dedi.
Hayvanların Saldırgan Olmadığı Vurgusu
Diğer hayvansever Metin Çakır ise, sokak hayvanlarının insanlara saldırmadığını belirterek, “Çağlayan Yolu’nda daha önce 5 köpek zehirlendi. Sokak hayvanları normal şartlar altında insanlara saldırmaz. Besleme yaptığımız yerlerde köpeklerin bize hiçbir şekilde saldırdığını görmedik.” şeklinde konuştu.