Eskişehir'de TOKİ projelerine karşı tutum sergileyen CHP'li belediyelerin, halkın yararına olan konut projelerine engel olduğunu belirten Başkan Albayrak, bu yaklaşımın halk hizmetine uzak olduğunu vurguladı. Albayrak, Odunpazarı Belediyesi'nin, Mamuca mevkiinde inşa edilen 3.109 konutun şantiyesini mühürleyerek, hemşehrilerin evlerine girmesini yaklaşık 3 yıl geciktirdiğini hatırlattı. Ayrıca, geçtiğimiz hafta Simav merkezli olan depremin Eskişehir'de hissedildiğini ve bu durumun şehirdeki depreme hazırlık çalışmalarına gereken önemin verilmediğini ortaya koyduğunu belirtti. Albayrak, CHP'li belediyelerin, Eskişehir'e hizmet etmekten çok birbirleriyle uğraştığını ifade etti.
AK Parti Her Zaman Yanınızda
Albayrak, sözlerine devam ederek, AK Parti olarak Eskişehir halkının yanında olduklarını ve TOKİ Sosyal Konut Projesi için gereken yerlerin belirlendiğini açıkladı. Bu projeden Eskişehirlilerin faydalanması adına yoğun çaba sarf edeceklerini dile getiren Albayrak, gençler, dar gelirli aileler ve şehit aileleri için konut sahibi olma fırsatını artıracaklarını belirtti. CHP zihniyetinin engellemelerine rağmen, Eskişehir'in ve Eskişehirlilerin yanlarında olacaklarını vurguladı. Son olarak, CHP'li Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri'nin tutumunu hemşehrilerine şikâyet eden Albayrak, bu durumu Eskişehirli halkın vicdanına bıraktığını sözlerine ekledi.
Eskişehir'de CHP'li Belediyelere TOKİ Tepkisi
AK Parti Eskişehir Başkanı Gürhan Albayrak, CHP'li belediyelerin TOKİ projelerine yer tahsisi yapmamasını eleştirerek, bu durumun dar gelirli vatandaşları ev sahibi olmaktan mahrum bıraktığını ifade etti.