Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, Dünya Etik Günü ve Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, etik değerlerin toplumsal hayatın temelini oluşturduğunu belirtti. Bu değerlerin yalnızca birer kural değil, tarih boyunca bu topraklarda benimsenmiş bir yaşam biçimi olduğunu dile getirdi. Vali Yılmaz, Eskişehir’in Şeyh Edebali’nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözüyle şekillendiğini ve Ahilik kültürü ile ticaretine dürüstlük, sosyal hayatına ise adalet kattığını vurguladı.
Hizmet Sunumunda Ayrımcılık Yok
Yılmaz, valilik olarak etik ilkeleri yönetim anlayışlarının merkezine aldıklarını ifade ederek, kamu hizmetlerinin her aşamasında açıklığı ilke edindiklerini belirtti. Dijital dönüşüm ile birlikte vatandaşların bilgiye erişimini kolaylaştırdıklarını aktaran Vali Yılmaz, hizmet sunumunda hiçbir ayrım gözetmediklerini ve her bir vatandaşın hakkını korumanın en kutsal görevleri olduğunu dile getirdi. "Mesai arkadaşlarımızın görevlerini yerine getirirken gösterdikleri dürüstlük, tarafsızlık ve nezaket, devletimizin Eskişehir’deki gülen yüzüdür" diyen Yılmaz, kamu yönetiminde etik kültürü bir kurum kültürü haline getirme amaçlarının yanı sıra yolsuzlukla mücadele etme ve etik dışı yaklaşımlara karşı duruş sergileme kararlılıklarını yineledi.
Son olarak, Vali Yılmaz, kamu görevlileri ve tüm Eskişehirlilerin Dünya Etik Günü ve Haftası’nı kutlayarak, doğruluğun, dürüstlüğün ve etik değerlerin hayatın her alanında hâkim olmasını temenni etti.
