Ferahim Şalvuz Mahallesi Halı Saha ve Spor Kompleksi Yoğun Kalabalık ve Coşkuyla Hizmete Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Halı Saha ve Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde davul, zurna ve coşkuyla karşılanan Belediye Başkanı Şevket Can, yoğun bir kalabalık eşliğinde yürüyerek, açılış alanına geçti.

18 Ocak 2019 Cuma, 18:31
G: 18.01.2019 - 18:53
Ferahim Şalvuz Mahallesi Halı Saha ve Spor Kompleksi Yoğun Kalabalık ve Coşkuyla Hizmete Açıldı
-

Programda ilk olarak söz alan Ferahim Şalvuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Boz, hizmetin adresinin Tarsus Belediyesi olduğunu söyledi.
Boz, “Bizleri bu güne kadar hiç yalnız bırakmayan Şevket Can başkanımızdan Allah razı olsun. Bu halı saha ve tesisten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Her zaman yanındayız” dedi.
Bir taraftan yaptıkları hizmetleri birer birer açmaya, diğer taraftan yeni projeler üreterek yeni hizmetlerin önünü açtıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, belediyeciliğin en iyisi olmak için mücadele ettiklerini söyledi.
Vatandaşın yoğun ilgisi için teşekkür eden Başkan Can, “2014 yılı Tarsus’umuzda bir milattır. 2014 yılı öncesi 45 mahalleye hizmet ediyorduk. Çünkü %60 gelirimiz azaldı. Ve sorumluluk alanımız 45 mahalleden 179 mahalleye çıktı. Biz mesai arkadaşlarımızla birlikte gece uyumadan gündüz yorulmadan 336 bin insanımıza hizmet ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Biz mahallelerimizle, muhtarlarımızla konuşarak görüşerek projelerimizi şekillendiriyoruz. 4 Cami inşaatını bitirdik ve ibadet açtık. 4 cami inşaatı ayrıca devam ediyor. Köylerimizde 3 cami inşaatımız devam ediyor. 3 cami inşaatımızın daha ihalesini yapıp temelini atmayı düşünüyorum. Toplamda Türkiye’de 14 cami yapan belediye Tarsus Belediyesi olacak. 10 değişik mahalleye 10 taziye evi açtık. 6 değişik mahalleye 6 yaşam boyu spor merkezi açtık. Bu halı saha Tarsus’umuza kazandırdığımız 5’nci halı saha. Hayırlı uğurlu olsun. 6’ncısı Barbaros Mahallesi’nde inşaat halinde. Hayalimiz olan Berdan projesi 120 dönüm alana tekabül eden projenin birinci etabını bitirdik. İnşallah Berdan Projemizi etap etap Devlet Bahçeli bulvarına kadar düzenleme işini yapacağız. 1 ay önce açılışını gerçekleştirdiğimiz 15 bin kişilik Atatürk Gösteri Merkezinin maliyeti yaklaşık 15 milyon. Üretken belediyeyiz. Tarsus Belediyesi Şubat ayından itibaren kendi elektriğini üretmeye başladı. Bu projemiz 20 milyon ve yılda ortalama 5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Toplu konut projelerimize başladık. Etap etap devam ederek Tarsus’ta evlenmeyen kimse bırakmayacağız” ifadesini kullandı.
Başkan Can sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu mahallede ayrıca yeni bir un fabrikası kurulmasına vesile oldum. Yatırımcı iş adamımız Kırıkkale’den geldi ve bizi ziyaret etti. Tarsus’a yatırım yapmak istediğini belirtti. Ben şunu söyledim. ‘Tarsus’umuza kim yatırım yapmak istiyorsa ikametgahı Tarsuslu olan hemşerilerimizi işe almak kaydıyla bütün yatırımcılarımızın önünü açarım ve Tarsus belediyesi olarak destek olurum’ dedim. Ve şu anda bu inşaatı bitmesi yakın. Biz şu anda arıtma tesisinin yanında olan yerde 25 milyon dolarlık biotesis yapılması imar değişikliği aşamasında. Aynı düşünceyi firma yetkililerine söyledim. İlerleyen günlerde bu işletmede devreye girecek ve Tarsuslu hemşehrilerimiz istihdam alanı olacak. Bizler 336 bin insanımızın belediye başkanıyız. Onların huzuru ve mutluluğu için mücadele ediyoruz. Rabbime bana bu imkanı verdiği için şükrediyorum” dedi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, yapılan hizmetlerin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.
Kaymakam Ünal, “Tarsus’u neresinden tutarsanız tutun her tarafından hizmetin temelleri atılıyor. Buda birlik ve beraberlikten doğan bir şeydir. Biz bu vatanı sevmesek, beraber İstiklal Marşımızı okumasak, beraber Cuma namazı kılmasak, bizi çatır çatır yiyecekler arkadaşlar. Bizi rahat bırakmayacaklar. Siz gelin size hizmet eden insanları seviniz. Spor tesisimiz mahallemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından okunan dualar ve kesilen kurdeleden sonra Ferahim Şalvuz Halı Saha ve Spor Kompleksi hizmete açıldı.
Açılış sonrası mahalledeki çocuklara top dağıtan Başkan Can ve Kaymakam Ünal, açılışı yapılan halı sahada futbol oynadı.
Ferahim Şalvuz Mahallesi Halı Saha ve Spor Kompleksi Yoğun Kalabalık Ve Coşkuyla Hizmete Açıldı
Ferahim Şalvuz Mahallesi Halı Saha ve Spor Kompleksi Yoğun Kalabalık Ve Coşkuyla Hizmete Açıldı
Ferahim Şalvuz Mahallesi Halı Saha ve Spor Kompleksi Yoğun Kalabalık Ve Coşkuyla Hizmete Açıldı
Ferahim Şalvuz Mahallesi Halı Saha ve Spor Kompleksi Yoğun Kalabalık Ve Coşkuyla Hizmete Açıldı

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”