Florida'da ABD Ordusu, İran Hedeflerine Yönelik Saldırı Açıklaması Yaptı

ABD ordusu, 7 Mayıs'ta Hürmüz Boğazı'ndan Umman Körfezi'ne giden savaş gemilerinin İran'ın saldırısına uğradığını açıkladı. Meşru müdafaa çerçevesinde İran'a ait askeri tesisler vuruldu.

Florida'da ABD Ordusu, İran Hedeflerine Yönelik Saldırı Açıklaması Yaptı
ABD ordusu, 7 Mayıs'ta Hürmüz Boğazı'ndan Umman Körfezi'ne giden savaş gemilerinin İran'ın saldırısına uğradığını açıkladı. Meşru müdafaa çerçevesinde İran'a ait askeri tesisler vuruldu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 7 Mayıs’ta USS Truxtun, USS Rafael Peralta ve USS Mason savaş gemilerinin Hürmüz Boğazı'ndan geçerken İran’ın sebepsiz saldırılarına maruz kaldığını bildirdi. Bu durum, İran’ın güneyindeki Bender Abbas kenti ile Keşm Adası çevresinde meydana gelen patlamalarla birlikte, bölgedeki gerilimin yeniden tırmanabileceğine dair endişeleri artırdı.

Yapılan açıklamada, İran’ın çok sayıda füze, insansız hava aracı (İHA) ve küçük tekne ile saldırıda bulunduğu ifade edilirken, "Hiçbir ABD unsuru isabet almadı" ifadesi dikkat çekti. CENTCOM’un, gelen tehditleri bertaraf ettiği ve ABD kuvvetlerine yönelik saldırılardan sorumlu olan İran askeri tesislerini hedef aldığı belirtildi. Bu tesisler arasında füze ve İHA fırlatma alanları, komuta merkezleri ve istihbarat noktaları yer aldı.

Ayrıca, ABD ordusunun gerilimi artırma amacında olmadığı vurgulanarak, "CENTCOM Amerikan güçlerini korumak için mevzilenmiştir ve hazır durumdadır" şeklinde açıklama yapıldı. Bu durum, bölgedeki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getirirken, uluslararası sularda yaşanan bu tür olayların önümüzdeki dönemde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin