Forum Üst Kavşağı Trafiği Bu Proje İle Rahatlayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde hayata geçirmeyi planladığı Forum Katlı Kavşağı’nın temeli atılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in geçen hafta müjdesini verdiği proje tamamlandığında Mersin trafiği de önemli ölçüde rahatlayacak.

16 Ekim 2020 Cuma, 09:52
Forum Üst Kavşağı Trafiği Bu Proje İle Rahatlayacak
-

Mersin’in trafik yoğunluğunun en fazla olduğu Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde, hayata geçirilecek yeni Forum Katlı Kavşağı Projesi ile rahat bir nefes alacak. Sabah işe gidiş ve akşam işten dönüş saatlerinde araç sayısının pik yaptığı ve trafiğin en yoğun olduğu saatlerde sürücüler ve yayalar için çileye dönen trafik sorunu yeni kavşak ile çözüme kavuşacak.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Forum Katlı Kavşağı, Mersin’in ulaşımda refah seviyesine ulaşması noktasında belirlenen önemli katlı kavşak projelerinden biri olacak.

Yapım çalışmaları başlayacak
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 24 Eylül 2020 tarihinde “Mersin Büyükşehir Belediyesi Uhdesinde Bulunan Muhtelif Caddeler, Bulvarlar ve Sokaklar İle Kırsal Grup Yollarında Alt Yapı, Üst Yapı ve Sanat Yapıları ve Yol Yapımı İşi” ihalesine çıkılmış, 13 Ekim’de yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştı. Yüklenici firmanın sözleşmeyi imzalaması ile birlikte söz konusu katlı kavşak yapım işinde projenin arazi üzerinde aplikasyon çalışmaları başladı. Bu çalışmaların bitmesinin ardından katlı kavşak yapım çalışmalarına başlanacak.

Toplam proje uzunluğu 700 metre
Forum Katlı Kavşağı’nın toplam proje uzunluğu doğu batı istikametinde 700 metre olarak belirlendi. Projenin başlangıç ve bitiş toplam kapalı kesit uzunluğu 66,20 metre, yan yollar dahil toplam genişlik 35 metre, kapalı kısım genişliği 16 metre, giriş çıkış genişlikleri 26 metre olacak. Proje yapımında; 58 adet farklı ebatlarda kiriş, 417 adet farklı çaplarda forekazık kullanılacak.

Kavşak trafiğe kapatılacak, sürücüler için yeni güzergâhlar belirlendi
Çalışmalar başlamadan önce Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişimi (Forum Üst Kavşağı) araç trafiğine kapatılacak. Bu güzergâhları kullanmak isteyen sürücülerin Çatı Kavşağı (18. Cadde Kavşağı) ve Cam Spor Kavşağı (Beş Yol Kavşağı) ile bu kavşaklara bağlı alternatif güzergahları kullanmaları gerekecek.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri sürücüler için kentin belirli noktalarına uyarıcı bilgi yön levhaları yerleştirecek.
Forum Üst Kavşağı Trafiği Bu Proje İle Rahatlayacak

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor