Kültürel mirası yansıtan bu sergi, Çatalhöyük’ten günümüze kadar Anadolu insanının yaşam öyküsünü anlatan kilimleri bir araya getiriyor. Sergi, Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 30 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.
Bu sergide, geleneksel motiflerle bezeli 57 seccade yer alıyor. Ziyaretçiler, kilim sanatının derinliklerine inerek, bu eserlerin tarihsel değişimlerini ve üzerindeki çeşitli motiflerin anlamlarını öğrenme fırsatı bulacaklar.
Önemli Bir Hatırlatma
Sergiyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vefat eden koleksiyoner Ertan Söylemez’i anarak, "Ramazan ayını dolu dolu yaşamak için özel çalışmalar yapıyoruz. Bu sergi de, rahmetli Ertan Söylemez’in değerli koleksiyonunu sergilemek için hazırlandı. Her bir kilimde bir hayat hikayesi var" şeklinde konuştu.
Sergiyi Gezme Daveti
Başkan Şahin, Gazianteplileri sergiyi gezmeye davet ederek, "Bu eşsiz güzelliği herkesin görmesini istiyorum. Her bir kilimdeki motiflerin anlamlarını yerinde görmek mümkün. Bu sergi, kültürel mirasımızı geleceğe taşımak için verdiğimiz çabanın bir göstergesidir. Tüm hemşerilerimizi, Kahraman Emmioğlu Kültür Sarayı’ndaki bu özel sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi.
