Karabük Merkez'de Ramazan Coşkusu İçin Fener Alayı Düzenlendi

Karabük'te Ramazan ayının coşkusu, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Fener Alayı yürüyüşü ve Ramazan sokağı etkinlikleri, kalabalık katılımlarla şehrin dört bir yanında gerçekleştirildi. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve diğer yetkililerin katıldığı etkinlikler, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Karabük Merkez'de Ramazan Coşkusu İçin Fener Alayı Düzenlendi
Karabük'te Ramazan ayının coşkusu, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Fener Alayı yürüyüşü ve Ramazan sokağı etkinlikleri, kalabalık katılımlarla şehrin dört bir yanında gerçekleştirildi. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve diğer yetkililerin katıldığı etkinlikler, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Karabük'te Ramazan ayı, birlik ve paylaşma duygusunun en yoğun şekilde hissedildiği bir dönem olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda, Karabük Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ve Ramazan sokağı etkinlikleri, kentin farklı noktalarında büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlikler, Ramazan'ın manevi atmosferini şehrin dört bir yanına yaymayı başardı.

Etkinliklere katılanlar arasında Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve pek çok vatandaş yer aldı. Fener Alayı, Kemal Güneş Caddesi'nden başlayarak Yenişehir Camii güzergahında sona erdi. Çocukların ellerinde fenerlerle yürüyüş yaptığı bu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu ve şehrin Ramazan ruhunu pekiştirdi.

Ramazan Sokağındaki Eğlenceler

Fener Alayı'nın ardından, Karabük Belediyesi Sanat Evi içerisinde kurulan Ramazan sokağı, vatandaşların buluşma noktası haline geldi. Bu alanda düzenlenen çeşitli etkinlikler, kültürel mirası yaşatmaya yönelikti. Tiyatro gösterileri, Hacivat & Karagöz sahneleri, hat ve ebru çalışmaları gibi etkinlikler büyük ilgi gördü. Ayrıca, çocuklara yönelik yüz boyama etkinlikleri ve oyun alanları da dikkat çekti. İkramlar ve eğlenceli aktivitelerle zenginleşen bu etkinlikler, özellikle çocukların Ramazan kültürünü deneyimlemelerine olanak sağladı.

Başkan Çetinkaya'nın Açıklamaları

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliklerin şehirde oluşturduğu birlik atmosferine vurgu yaparak, "Ramazan, paylaşmanın ve gönül bağlarını güçlendirmenin en güzel vesilesidir. Düzenlediğimiz etkinliklerle hem geleneklerimizi yaşatıyor hem de hemşehrilerimizin bu manevi iklimi birlikte hissetmesini sağlıyoruz. Çocuklarımızın neşesi ve ailelerimizin katılımı, doğru bir iş yaptığımızın en güçlü göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Karabük'te Ramazan etkinlikleri, 25 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da Karabük Belediyesi Sanat Evi'nde düzenlenecek olan Ramazan Sokağı programıyla devam edecek. Bu programın da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin