Gaziantep'te Çikolata Üretimiyle 3 Milyon TL Ciro Hedefleniyor

Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çikolata atölyesinde öğrencilere mesleki eğitim vererek yılda 3 milyon TL ciro elde ediyor. 2023 yılından itibaren faaliyete geçen atölyede öğrenciler, hem çikolata yapmayı öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Gaziantep'te Çikolata Üretimiyle 3 Milyon TL Ciro Hedefleniyor


Öğrenciler Hem Meslek Ediniyor Hem Gelir Elde Ediyor
Okul müdürü Zabit Yılmaz, çikolata üretim atölyesinin amacının, sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti. Öğrencilerin mesleki eğitim merkezi programı kapsamında çikolata üretimi eğitimi alarak, mezuniyet sonrası kalfalık ve ustalık belgeleri kazanacaklarını ifade etti. Ayrıca, eğitimlerini tamamlayan öğrenciler iş yeri açma belgesi ve EUROPES sertifikası alarak kendi işlerini kurma imkânı buluyor.

Öğrenciler Hayallerini Gerçekleştiriyor
Öğrencilerden Nisanur Uçsal, çikolata bölümünde eğitim almanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Fıstıklı, fındıklı ve bitter çikolata gibi çeşitler yapıyorum. Kendi iş yerimi açmayı hayal ediyorum," dedi. Buse Ceyhan ise, "Okulda çikolata yapmayı öğrenmek benim için çok faydalı. Kendi iş yerimi açmak için daha da hevesleniyorum," şeklinde konuştu. Bu sayede öğrenciler, hem meslek edinip hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin