Gaziantep'te Nostaljik Perdeler ve Halılarla Sanat Eserleri Yaratılıyor

Gaziantep'te ressam Ferhat Gümüş, nostaljik perdeleri ve halıları tuval olarak kullanarak sanatıyla geçmişe bir yolculuk yapıyor. Çiçek desenli perdeler üzerinde yaptığı portre çalışmaları büyük ilgi görüyor.

Gaziantep'te Nostaljik Perdeler ve Halılarla Sanat Eserleri Yaratılıyor
Gaziantep'te ressam Ferhat Gümüş, nostaljik perdeleri ve halıları tuval olarak kullanarak sanatıyla geçmişe bir yolculuk yapıyor. Çiçek desenli perdeler üzerinde yaptığı portre çalışmaları büyük ilgi görüyor.

Gaziantep'te yaşayan 25 yaşındaki ressam Ferhat Gümüş, çocukluk döneminden bu yana süregelen resim tutkusunu nostaljik perdeler ve halılar üzerinde hayata geçiriyor. Eski dönemlerde sıklıkla kullanılan çiçek desenli perdeleri tuval olarak seçen Gümüş, bu nostaljik unsurları modern sanatla birleştiriyor. Fırça ve sprey boyalarla yaptığı portreler, hem geçmişe özlem duyuruyor hem de sanatseverlerin dikkatini çekiyor.

Hikayelerle Dolu Çizimler

Özellikle 80'ler ve 90'ların simgesi olan perdeler üzerinde "Çingene Kızı" gibi figürler çizen Gümüş, talep üzerine tarihi şahsiyetleri de halı ve perdelerde betimleyerek onları sanatıyla ölümsüzleştiriyor. Geçmişin izlerini taşıyan eski halı ve perdeleri kullanarak, resimlerini modern bir dokunuşla zenginleştiriyor.

Geçmişe ve Geleceğe İz Bırakıyor

Gümüş, klasik sanat anlayışının dışına çıkarak nostaljik unsurlar üzerinde sanatsal çalışmalar gerçekleştiriyor. Geleneksel ve çağdaş sanatın buluştuğu bu projeler, hem geçmişe hem de geleceğe iz bırakma amacı taşıyor. Eski halı ve perdeleri tuval olarak kullanarak, izleyicilerine geçmişin sıcaklığını hissettiriyor.

14 Yıllık Sanat Yolculuğu

14 yıldır ressamlık yapan Gümüş, çocuk yaşlardan itibaren sanata olan ilgisini geliştirmiş. "Küçükken sayılardan ve harflerden figürler yapmaya başladım," diyen Gümüş, üniversitede mimari dekorasyon bölümünde eğitim almış. Ancak, asıl tutkusu olan resim yapma yolculuğuna devam ederek eski halı ve perdelerin üzerine resim çizmeye yönelmiş.

Hatıraları Canlandırma Sevgisi

Gümüş, nostaljik motiflerin toplumda sevildiğini belirterek, "Duvarlardan başlayarak halı ve perdeleri sanatıma dahil ettim. Bu eski unsurlara baktıklarında insanlar çocukluklarını hatırlıyor. Eski hatıraları canlandırmayı seviyorum," şeklinde konuşuyor.

Portre Çizimindeki Estetik

Eski halı ve perdelerin üzerine hikayesi olan insanların portrelerini çizmeyi tercih eden Gümüş, "Yaşlı insanların yüzlerindeki çizgiler birer hatıra. Her halının da kendine özgü bir hikayesi var. Bu birleştiğinde estetik bir bütün oluşturuyor," diyor. Yeni projelerinde sokak sanatçılarının imzalarını da kullanan Gümüş, bu çalışmalarının kendisi için özel bir anlam taşıdığını vurguluyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin