Gaziantep'te Özdağ'dan Dündar Açıklaması: Tutuklama Geliyor mu?

MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dündar'ı tehdit etmesinin ardından tutuklamaların geleceğini öne sürdü.

Gaziantep'te Özdağ'dan Dündar Açıklaması: Tutuklama Geliyor mu?
MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dündar'ı tehdit etmesinin ardından tutuklamaların geleceğini öne sürdü.

Gaziantep'te basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP'li Özdağ, tehditlerin demokrasiye zarar verdiğini belirtti ve gelecek tutuklamaların ardından hukukun ihlali konusunda uyarılarda bulundu.

Tehditlerin Ardından Gelen Açıklamalar

Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında Can Dündar'ı tehdit etmesini değerlendirerek, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı, saygın bir gazetenin genel yayın yönetmenini ‘seninle daha işim bitmedi’ diye tehdit ediyorsa o ülkede demokrasi ve hukuk devleti yoktur." dedi. Bu tehditlerin ardından bir tutuklama olacağını ifade eden Özdağ, durumu "hep beraber yaşayacağız" şeklinde aktardı.

Baskılar ve İş Dünyasına Çağrı

Özdağ, MİT TIR’larındaki silahlarla ilgili iktidarın gerçekleri gizlediğini ifade etti ve gazetecilerin tutuklanma riskine dikkat çekti. Özdağ, iş dünyasına yönelik de "Arkadaşlar korkmayın, baskılara boyun eğmeyin" diyerek, kişisel hakların korunması için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Gaziantep'teki iş dünyası temsilcilerine bir mektup yazdığını açıklayan Özdağ, "AKP giderse istikrar biter" düşüncesinin tehlikeli olduğunu belirtti.

İkinci Göç Dalgası Uyarısı

Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 50 bin konut projesini değerlendirirken, Suriye'den Türkiye'ye yeni bir göç dalgasının başlayacağını öne sürdü. Bu durumun Halep merkezli olacağını ve Türkiye'ye büyük bir göç olacağını belirten Özdağ, iktidarın bu durumu kontrol altına almak için yeni konut alanları tasarladığını ifade etti. Savaşın ikinci aşamasında, Suriye'den Türkiye'ye ve komşu ülkelere göçün artacağına dikkat çekti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin