AK Parti Gaziantep Milletvekili Bozgeyik, dünyanın en büyük halı fuarına katılan firmaların büyük çoğunluğunun Gaziantep merkezli olduğunu vurgulayarak, şehrin halı sektöründeki küresel başarısının Anadolu’nun sanayileşmesine örnek teşkil ettiğini söyledi. Bozgeyik, “Gaziantep, Birinci Dünya Savaşı sonrası düşman işgaline karşı Kurtuluş Meşalesini yakan ilk şehirlerden biri oldu. Antep’te yakılan meşale, tüm Anadolu’yu aydınlattı ve Kurtuluş Savaşımız zaferle sonuçlandı. Şimdi de sanayicilikte yaktığımız meşale ile Anadolu’nun diğer şehirlerine örnek oluyor” dedi.
Sektör Temsilcilerine Teşekkür
İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nın üçüncü yılında, halı sektörünün dünyadaki en büyük buluşma noktası haline gelmesinde Gaziantepli halıcıların katkısının büyük olduğunu belirten Bozgeyik, “Dünya makine halısı üretiminin yüzde 73’ünü gerçekleştiren Gaziantep, halı sektöründeki markalarıyla fuara damgasını vurdu. Fuara katılan firmaların yaklaşık yarısı Gaziantepli markalardan oluşuyor, bu da şehrimiz adına gurur verici bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen tüm sektör temsilcilerini kutluyor, ülke kalkınmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Üretim ve İhracat Desteklerinin Önemi
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen fuarda yer alan stantları gezdikten sonra değerlendirmelerde bulunan Bozgeyik, “Halının dünyadaki en büyük üretim merkezi Türkiye’dir. Bu fuarla birlikte halının dünyadaki en önemli ticaret merkezi de Türkiye haline gelmiştir. Halı sektörünün üretim, istihdam, ihracat ve fuarcılık alanında elde ettiği bu başarı diğer sektörlere de örnek olmalıdır. Hükümetimizin üretim ve ihracata verdiği desteklerle sanayimizin daha da güçleneceğine ve kalkınma hamlemizin hızlanacağına olan inancımız tamdır” dedi.