Adana Seyhan'da Genç Kıza Çarpan Sürücü 2.63 Promil Alkollüydü

Adana Seyhan'da 23 yaşındaki Ümmü Elsun'a çarpıp ölümüne neden olan sürücünün 2.63 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü Mehmet L., "Kaçmadım, alkollü değildim" şeklinde savunma yaptı.

Adana Seyhan'da Genç Kıza Çarpan Sürücü 2.63 Promil Alkollüydü
Adana Seyhan'da 23 yaşındaki Ümmü Elsun'a çarpıp ölümüne neden olan sürücünün 2.63 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü Mehmet L., "Kaçmadım, alkollü değildim" şeklinde savunma yaptı.

Kaza, 7 Temmuz günü saat 11.00 sularında Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi Bülent Angın Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, 45 yaşındaki Mehmet L., 01 M 0568 plakalı yolcu minibüsüyle yaya geçidinden geçmeye çalışan 23 yaşındaki Ümmü Elsun'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan genç kadın, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrasında sürücü, durmak yerine olay yerinden kaçmayı tercih etti. Bu durum, polis ekiplerinin dikkatini çekti ve olayla ilgili hemen bir çalışma başlatıldı.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri, Mehmet L.'yi Namık Kemal Mahallesi’nde seyir halindeyken yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan alkol kontrolü sonucunda, sürücünün 2.63 promil alkollü olduğu belirlendi. Bu tespit üzerine sürücünün ehliyetine 2 yıl süreyle el konulurken, alkollü araç kullanmak ve kaza yerini terk etmekten toplam 100 bin TL idari para cezası uygulandı.

Mehmet L.'nin emniyetteki ifadesinde, "Yakıt almaya gidiyordum. Araçta yolcu yoktu. Gördüm, frene bastım ama duramadım. Korktuğum için kaçtım" dediği öne sürüldü. Ancak sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi’ne götürüldüğünde bu kez "Kaçmadım, alkollü değildim, çok pişmanım" şeklinde çelişkili bir ifade verdi. Bu durum, gazetecilerin dikkatini çekti.

Sonuç olarak, Mehmet L. hakkında başlatılan işlemler tamamlandıktan sonra, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu kaza, Adana'da trafik güvenliği konusunu bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin