Gezici Su Analiz Laboratuvarı İle Ulaşılması Zor Bölgelerde Yerinde Analiz Yapılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı ile ulaşılması zor mahallelere giderek, okul, sağlık kuruluşu, ibadethane gibi yerlerden aldığı numunelerle içmesuyu kalitesinin yerinde kontrolünü sağlıyor.

05 Kasım 2019 Salı, 17:14
Gezici Su Analiz Laboratuvarı İle Ulaşılması Zor Bölgelerde Yerinde Analiz Yapılıyor
-

Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı, içme suyu ve deniz suyu numunelerinde; mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri gerçekleştirmek amacıyla güçlü ekipman ve teknik analiz cihazlarıyla donatıldı. Gezici Su Analiz Laboratuvarı günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden anlayış ile planlandı ve hizmete alındı. Araçta yeterli teknik analiz ekipmanları bulunuyor. Cihazlar için gerekli enerji, araçta bulunan 4 adet denizaltı aküsüyle sağlanıyor.

Araca ait cihazlar tam kapasite çalıştırıldığında yaklaşık olarak 15 saat kesintisiz enerji sağlanacak şekilde dizayn edildi. Analiz sonuçları, kayıt ve raporlanması; Mobil Laboratuvara özel olan numune takip sistemi programıyla gerçekleştirildi.
Toplum sağlığının korunması çalışmalarını hassasiyetle gerçekleştiren Gezici Su Analiz Laboratuvarı ile vatandaşlara; suyun insan yaşamındaki önemi ve su tasarrufu hakkında bilgiler de veriliyor. Su kaynaklarının her geçen gün azaldığı ve bilinçsiz kullanımlardan dolayı kirlendiği anlatılıyor, ayrıca gelecek için suyun israf edilmemesi gerektiği bilgisi veriliyor. Yapılan planlamalar doğrultusunda tüm Mersin sınırları içerisinde “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve “Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği” kapsamında su analizleri yerinde yapılıyor.

İki ay içersinde 10.07.2019-17.09.2019 tarihleri arasında 112 numune alınarak, toplam da 1792 yerinde analiz yapıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Gezici Su Analiz Laboratuvarı ile ulaşılması zor bölgelerde suyun kalitesinin kontrolü yapılıyor ve vatandaşlarla birebir iletişim kurularak bilgilendirme sağlanıyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında Mersin ili sınırlarında bulunan; Soğucak, Bekiralanı, Ayvagediği, Yeniköy, Kuzucubelen, Kaşlı, Karahacılı, Çukurkeşli, Sarıkayak, Fındıkpınarı, Akarca, Hebilli, Bekirde, Değirmençay, Uzunkaş, Çevlik, Kayrakkeşli, Darısekisi, Çavak, Kocahamzalı, Köselerli, Demirhisar, Işıktepe, Kaleköy, Turunçlu, Kocavilayet, Yanpar, Puğkaracadağ, Korucular, Homurlu, Adanalıoğlu, Susanoğlu, Kızkalesi, Ayaş, Yavca, Arslanköy, Yeşiltepe, Nacarlı, Cinköy, Suntaras, Hangediği, Parmakkurdu, Yakaköy, Karacailyas, Yüksekoluk, Dalakderesi, Emirler, Evci, Kazanlı, Karaduvar, Civanyaylağı, Doğlu, Elvanlı, Buluklu, Resul vb. mahalle, yayla ve sahil beldelerinin 56 farklı noktasından 10.07.2019-17.09.2019 tarihleri arasında 112 numune alınarak, toplam 1792 yerinde analiz yapıldı. Bu kapsamda sıcaklık, ph, bulanıklık, iletkenlik, alüminyum, toplam sertlik, serbest klor, demir, amonyum, nitrit, nitrat, escherichia coli, koliform gibi içme suyu kontrolleri gerçekleştirildi. Yerinde yapılan analizler sonucu tüm noktalardan alınan numunelerin ilgili yönetmelik limit değerlerine uygun olduğu tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı