Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Ne İşe Yarar?

Genişlemiş gözenekler, bakteri oluşumuna davetiye çıkardığı için, ciltte akne problemleri daha fazla görülmektedir. Genişlemiş gözeneklerin sıkılaşması ve arındırılması için, gözenek sıkılaştırıcı kremler başta olmak üzere, serum gibi farklı bakım ürünleri de kullanılmaktadır.

04 Ocak 2019 Cuma, 16:51
Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Ne İşe Yarar?
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Genişlemiş gözenekler, bakteri oluşumuna davetiye çıkardığı için, ciltte akne problemleri daha fazla görülmektedir. Genişlemiş gözeneklerin sıkılaşması ve arındırılması için, gözenek sıkılaştırıcı kremler başta olmak üzere, serum gibi farklı bakım ürünleri de kullanılmaktadır.
Cildimiz, koruma amaçlı olarak sebum salgılamaktadır. Sebum, cilt üzerinde bir örtü oluşturarak, dış etkenlerden korur. Ancak büyük gözeneklerdesebum, aşırı salgılanır ve doğru cilt temizliği yapılmadığında, gözeneklerin içinde biriken kir ve bakteriler, sivilce gibi istenmeyen problemler yaratırlar.
Genişlemiş gözenekler, estetik açıdan da kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Çünkü gün boyunca yağlanan cilt, gözeneklerin içini doldurur ve özellikle makyaj yapan hanımların hoşuna gitmeyen sonuçlar doğurur. Genişlemiş gözenekler, burun etrafında daha yaygındır. Ancak birçok kadın, genişlemiş gözenekleri makyajla kapatmaya çalışmaktadır. Oysa ki bu bir hatadır. Bunun yerine, gözeneklerin genişlemesine yol açan faktörler irdelenmeli ve buna göre bakım uygulanmalıdır. Genişlemiş gözenekler için yüz toniği, peeling özellikli maske, arındırıcı köpük, losyon, jel, gözenek sıkılaştırıcı kremler ve gözenek sıkılaştırıcı serum ürünler de mevcuttur.
Genişlemiş gözenekler nedeniyle sorun yaşayan ciltler için tasarlanmış gözenek sıkılaştırıcı kremler, özellikle yağlı olan ciltlerde ve düzensiz cilt dokusunda düzelme sağlar. İçeriğindeki A vitamini ve adapalen gibi temizleyici maddelerle arındırıcı ve sıkılaştırıcı etki gösterir, ciltteki gözeneklerin temizlenmesini sağlar, tıkanmaları engelleyerek, bakteri oluşumunun önüne geçer.
Kaliteli ve popüler gözenek sıkılaştırıcı kremler, yağlı ciltlerin nem ihtiyacını karşılar ve sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olur.Yağ emici mikro kapsülleri, sebum fazlasını emerek, cildinizi uzun bir süreliğine matlaştırır ve cildi sıkılaştırır.
Genişlemiş gözeneklerin yol açtığı bir diğer önemli problem de siyah noktalardır. Siyah nokta problemi ile karşı karşıya kalan ciltlerde kullanılan gözenek sıkılaştırıcı kremler, kimyasal formülündeki maddeler sayesinde arındırıcı ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olmalıdır. Yağsız ve hafif olan gözenek sıkılaştırıcı kremler,cilt tarafından hemen emilmekte ve tahrişi yatıştırmaktadır. Yağlı ciltler için uygun olan çeşitleri mevcuttur.Bu tip kremler, cildin temizlenmesinden sonra yaşanan cilt gerginliği ve kuruluğu gibi şikayetleri anında azaltmaktadır. Cildi parlatmadan ve yağlandırmadan nemlendirmekte ve gözenekleri küçültmektedir.
Genişlemiş gözeneklere sahip, yağlı ciltleri temizlemek için kullanılan sabun ve yüz temizleme jeli gibi aşındırıcı temizleyiciler, cildi hırpalayabilir. Hem arındırıcı hem de nemlendirici özelliğe sahip olan gözenek sıkılaştırıcı kremler ise bir yandan cildi arındırırken, diğer yandan üstün bir nemlendirme özelliği sağlamaktadır. Formüllerde bulunan yağ emici mikro kapsüller, sebum üretimini dengeler ve cildi başarılı bir şekilde arındırır. İnce ve kolay emilen formüller, sebum üretimi fazla olan ciltler için daha uygundur.
Gözenek problemi nedeniyle, siyah noktalarla savaşmak için tasarlanmış, termal su içeren kremler de mevcuttur. Piyasada yaygın olarak bulunan bu tip kremler, daha yumuşak ve arınmış bir cilt için soyucu ve keratin düzenleyici AHA ve BHA ile zenginleştirilmiştir. Yumuşatıcı alfa bisabolol, sebum salgılanmasını düzenleyici bal kabağı çekirdeği özü ve matlaştırıcı pudra içeren ürünler oldukça etkilidir. Yağsız yapılarıyla, yağlı ciltlerin öncelikli tercihleri olmuşlardır.Büyük gözeneklerin yol açtığı başlangıç akneleri, yüzeysel akneler ve siyah noktalar için kullanılan gözenek sıkılaştırıcı kremler, cilt üzerinde meydana gelen sivilce ya da siyah noktaların bıraktığı izleri giderebilmek amacı ile tercih edilmektedir. Bu ürünlerin kullanım alanları özellikle başlangıç seviyesinde olan sivilceler olarak tanımlanmaktadır. Bu ürün yüzeysel bir yapıya sahip olmuş olan sivilceler ya da siyah noktaların da giderilmesi amacı ile etkin bir formüle sahip olması ile bilinmektedir. Bununla birlikte genişlemiş gözenek problemi yaşayan hassas ciltler içinse, dünya genelinde birçok insan tarafından tercih edilmekte olan termal su içerikli gözenek sıkılaştırıcı kremler, cilt üzerinde sorunlu görünen noktalarda etkin bir şekilde temizlik sağlayabilmektedir. Sıkılaştırıcı özellikleri ile, genişlemiş gözenekleri daraltarak, etkili bir yüz bakımı yapmanızı sağlamaktadır. İçeriğinde AHA (Meyve asiti) barındıran kremler ise, yağlı ve akneli ciltlerin kullanımına uygundur. Cildi arındırır, gözenekleri küçültür ve sıkılaştırırlar. Pürüzsüz ve canlı görünen bir cilde sahip olmanıza yardımcıdırlar.
Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler
Gözenek sıkılaştırma konusunda etkili olan bir diğer ürün formu da;kullanım kolaylığı açısından sıklıkla tercih edilen gözenek sıkılaştırıcı serumdur. Cildi kurutmadan arındırma, sıkılaştırma ve nemlendirme özelliğine sahiptirler. Çoğu serumun içeriğinde bulunan termal su sayesinde, yeni hücre yapımına destek olarak, cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır. Termal su içeren gözenek sıkılaştırıcı serum, cildi tahriş etmez ve yatışmasına yardımcı olur. Gözeneklerin sıkılaşmasınısağlayan serumlar, genellikle hafif ve ince kıvamları sayesinde hızlı emilirler vecilt üzerinde ağırlık yaratmazlar. Bu yüzden gözenek sıkılaştırıcı serum, rutin cilt bakımının vazgeçilmezleri arasındadır. Gözenek sıkılaştırıcı serumlar, gözenekleri küçülterek, cilt altında bakteri oluşumunu engellemektedirler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti