Gülnar’da Kadın Kooperatifleri Kurulma Aşamasında İlk Toplantı Gerçekleşti

Gülnar Belediyesi Arge proje ekibi ve ANKA Üreten Kadınlar Derneği iş birliği ile Gülnar’da Kadın Kooperatifleri kurulum aşamasının ilk toplantısı Yörük Sofrasında gerçekleştirildi.

26 Şubat 2021 Cuma, 09:16
Gülnar’da Kadın Kooperatifleri Kurulma Aşamasında İlk Toplantı Gerçekleşti
-

Toplantıya; Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Celal KADİM, Ak Parti İlçe Başkanı Tevfik KALEMCİ, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe AYDIN, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Selda ARSLAN, Gülnar Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Lütfi KAYHAN, kurum amirleri ve üretici kadınlar katılım sağladılar.

Toplantıda ANKA Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim GÜNDEŞLİ, Başkan Yardımcısı Tuna ŞAHİN, Proje Koordinatörü Emel GÜNGÖR tarafından Belediyemiz ortaklığında kurulacak olan kadın üreticiler kooperatifi hakkında katılımcılara seminer verildi. Ayrıca Gülnar’ımızda yetiştirilen ürünlerimize Pazar oluşturulması ve üreticiden direkt satışa sunulması hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. İlçe Tarım Müdürü Nazım EKEN, Ziraat odası Başkanı Emiş IŞIK ve Gülnar Kuş Üzümü (Kişniş) Kooperatifi Başkanı Mehmet ER Gülnar’ımızın ürünleri ve yıllık rekolteleri hakkında bilgi vererek ürün değer analizi yapıldı.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR toplantıda yaptığı konuşmada; “ Kadın kooperatifi kadınlar tarafından ve kadınlar için kurulmuş kooperatiflerdir. Kadın kooperatifleri yalnızca ekonomik veya sosyal amaçlarla bir araya gelmiş kurumsal yapılar değildir. Kadın kooperatifleri her iki amacı da bünyesinde barındırmakla beraber, kadınların ekonomik olarak güçlenmesini sağlarken geliştirdiği dayanışma duygusu ile bulunduğu yerelde kadınlar adına gündem oluşturuyor, kadınların çalışma koşullarını iyileştiriyor ve uygun hizmeti üretiyor. Bizler Gülnar Belediyesi olarak üreticimizin ürünlerini aracı olmadan değerinde Pazara sunmak, çiftçilerimizi üretime teşvik ederek yerli ürünlerimize sahip çıkmak amacıyla Kadın Üreticiler Kooperatifimizi inşallah kısa zamanda hayata geçireceğiz. Gülnar Belediyesi olarak üreticilerimize ve değerli kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Seminerlerinden dolayı ANKA Üreten Kadın Derneği yöneticilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”