1,5 Milyon Hedefi İçin Sütler Mahalle Mahalle Dağıtılıyor! Mersin Büyükşehir, Minikleri Sütlerinden Mahrum Bırakmıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Senin Gurur Mersin’in” adıyla başlattığı ve minik öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirdiği projesi, pandemi sürecinde de devam ediyor. Sütler, eğitim hayatına evden devam eden öğrencilerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Ekiplerin kapı kapı gezerek dağıttığı süt paketlerini alan öğrenciler evlerine mutlulukla koşuyor.

26 Şubat 2021 Cuma, 09:34
1,5 Milyon Hedefi İçin Sütler Mahalle Mahalle Dağıtılıyor! Mersin Büyükşehir, Minikleri Sütlerinden Mahrum Bırakmıyor
-

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Süt Senin Gurur Mersin’in Projesi” ile çocukların gelişim sürecindeki en temel gıda maddesi olan süt ihtiyacının karşılanması ve aile bütçesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapı kapı dolaşarak sütleri miniklerin evlerine kadar ulaştırıyor.

Hedef 1,5 milyon paket süt
2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde toplam 1 milyon 200 bin paket süt dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl toplam 1 milyon 500 bin paket sütü çocuklara ulaştırmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılı içerisinde Mersin merkez ve Tarsus’ta toplam 341 bin 172, ikinci bölgede ise toplam 105 bin 300 adet süt dağıtımı gerçekleştirildi.

Evlerin kapıları tek tek çalınıyor, çocuklar sütle buluşturuluyor
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde yürütülen, dağıtımı Sosyal Hizmetler Dairesi ve Muhtarlık İşleri Dairesi tarafından yapılan projede, dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere süt alışkanlığı kazandırılması ve gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında daha çok öğrenciye süt ulaştırmak üzere harekete geçen ekipler, 13 ilçenin tamamında eş zamanlı olarak dağıtım gerçekleştiriyor.

Küçükkubaş: “Okulların kapalı olduğu dönemde sütleri evlere dağıtıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde hayata geçirilen Süt Senin Gurur Mersin’in Projesi kapsamında, çocukların gelişim sürecinde en önemli besin maddesi olan süt ihtiyacını karşılamak ve aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl süt dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl pandemi olması ve okulların kapalı olması dolayısıyla bu süt dağıtımını evlere, çocuklara ulaştırarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl hedefimiz 1 milyon 500 bin adet süt dağıtımı gerçekleştirmek. Çok güzel tepkiler alıyoruz çocuklarımızdan, vatandaşlarımızdan. Onları mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor” dedi.

Yıldız: “Böyle bir hediyeyi ilk defa görüyorum”
Torunu ile birlikte sütleri teslim alan Emin Yıldız ise “Başkanımızı çok seviyoruz. Sağ olsun, var olsun. Bütün hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Projeler iyi, hepsi mükemmel. İnşallah böyle devam eder. Süt dağıtımı da çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Ben Türkiye’ye 1989 yılında Bulgaristan'dan geldim. Burada çalıştım, emekli oldum. Daha böyle bir hediyeyi ilk defa görüyorum” diye konuştu.
Emin Yıldız’ın torunu Egemen Emin Önder de süt dağıtımından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Ben birinci sınıfa gidiyorum. Birinci sınıfın yarısını bitirdik. Süt içmeyi çok seviyorum, bayılıyorum” dedi.

Akıncı: “Allah onları başımızdan eksik etmesin”
Çocukları ile birlikte sütleri teslim alan baba Mehmet Reşit Akıncı da süt dağıtımından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çok sağ olun, Allah razı olsun. İyiliklerini gördük, gerçekten erzak konusunda bu virüsten dolayı çok desteklerini gördük. Çalışmalarının devamını bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti