Gümüşhane'de 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Engelliler Şenliği düzenlendi. Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi tarafından organize edilen etkinlik, Zafer Meydanı'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem gibi birçok protokol üyesi ve vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşma yapan Celil Güngör, toplumsal farkındalığın önemine vurgu yaparak, engellilerle ilgili olumlu bir bakış açısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Güngör, “Engelli bireylerin potansiyelini ortaya çıkarmak için önlerindeki engelleri kaldırmalıyız” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise, Türkiye’de engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin önemli ilerlemeler sağladığını ifade etti. Şahinkaya, toplumda engelli bireylerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı ve bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturduğunu dile getirdi.
Etkinlikte, Fevzipaşa İlkokulu Özel Eğitim sınıfının gösterileri ile engelliler müzik grubunun performansı dikkat çekti. Öğrencilerin sahne gösterileri ve oyunlar, etkinliğe katılanlardan büyük ilgi gördü. Program sonunda başarı gösteren engelli öğrencilere kupa ve madalya verildi. Ayrıca, öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan hediyelik eşyaların sergilendiği bir alan da katılımcılara sunuldu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA