Güvenlik Görevlilerine İstihdam Becerileri Programı

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, İŞKUR’la gerçekleştirdiği protokol kapsamında bünyesine kayıtlı güvenlik görevlilerinin istihdam becerilerini geliştirecek çalışma düzenledi.

29 Aralık 2021 Çarşamba, 09:43
Güvenlik Görevlilerine İstihdam Becerileri Programı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, istihdama katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile imzalanan iş birliği protokolü ile İŞKUR Hizmet Noktası yetkisini de alan Kariyer Merkezi, adayların istihdam becerilerini geliştirecek programlar düzenliyor.

Güvenlik görevlilerinin istihdam becerilerine katkı sunuluyor

Kongre ve Sergi Sarayı’nda Kariyer Merkezi’ne kayıtlı güvenlik görevlileri ile yapılan programda; mülakatta dikkat edilmesi gereken hususlar konusuna değinildi. Ardından güvenlik görevlileri, Securitas Firması İnsan Kaynakları yetkilileri tarafından mülakata tabi tutuldu. Yaklaşık 80 adayın yararlandığı çalışmada; iş arayanlar hem teorik olarak bilgilendirildi hem de gerçek zamanlı mülakat etkinliğinden yararlandı. Bundan sonraki aşamada; önümüzdeki süreçte hangi adayların hangi sektörün beklentilerini karşılayarak istihdama katılacakları takip edilecek.

Diğer meslek grupları da sırada

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ne kayıtlı adayların meslek gruplarına göre eğitimlerine ve mülakatlarına davet edilerek hem iş arama becerilerine katkı sunulacak hem de çalışabilecekleri potansiyel firmalarla iletişim sürdürmeleri sağlanacak.

Protokollerle Kariyer Merkezi’nin sunacağı hizmetler çeşitleniyor

Kariyer Merkezi iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik rehberlik faaliyetlerinde standartları yükseltmek ve kurumlar arası iş birliğine dayalı projeleri hayata geçirmek üzere geçtiğimiz aylarda Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile istihdam konusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de mesleki eğitimler konusunda iş birliği protokolleri imzaladı.

Söz konusu protokoller Kariyer Merkezi’nin sunacağı hizmetleri hem arttırdı hem de çeşitlendirdi. İŞKUR ile imzalanan iş birliği protokolü ile adaylar, İŞKUR Portalı üzerinde özel sektörün vermiş olduğu açık işlere resmi olarak yönlendirilebiliyor. İş arayanlar Kariyer Merkezi’ne gelerek, merkezde görevli personeller aracılığı ile İŞKUR’da yapacağı işlemlerin birçoğunu gerçekleştirebiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada; Kariyer Merkezi olarak pandemi süreci ile iş gücü piyasalarında yaşanan değişime adapte olurken, diğer taraftan hedef kitleye sunulan hizmetleri güncelleyerek teknolojik çözümlere odaklandıklarını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti