Güzelliğinize Estetik Bir Dokunuş: Burun Estetiği

Geçmişten günümüze, estetik cerrahi alanında en yoğun ilgi gören operasyonlar arasında yer alan burun estetiği, teknolojik gelişimler ve yenilenen teknikler sayesinde, daha kusursuz sonuçlarla popülaritesini artırmaya devam ediyor.

04 Şubat 2023 Cumartesi, 20:53
G: 04.02.2023 - 22:03
Güzelliğinize Estetik Bir Dokunuş: Burun Estetiği
-

Doğuştan gelen ya da bir nedenle sonradan gelişen burun şekil bozukluklarının giderilmesi ya da yüz ile daha uyumlu ve istenen burun şekline kavuşulması amacıyla gerçekleştirilen bu operasyonlar, hastalara sağlık ve güzelliğin yanı sıra motivasyon ve özgüven kazandırması yönüyle de önem taşıyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında çalışmalarını sürdüren ve Mersin burun estetiği denildiğinde hemen ilk akla gelen isimler arasında yer alan Operatör Doktor Necmettin Tütüncü, günümüzde, burun estetiği operasyonlarının çok daha yüksek başarı oranları ile uygulanabildiğini aktarırken, bu başarıda, kullanılan tekniklerin ve teknolojinin de oldukça etkili olduğunun altını çiziyor.

Burun estetiği Mersin ve çevresinde, bahar ayları başta olmak üzere hemen her mevsimde yoğun olarak gerçekleştirilen estetik operasyonlar arasında yer alırken, iyileşme süreci de hesaba katıldığında, operasyon planlamalarında hastanın iş koşulları ve yaşam tarzı da büyük önem taşıyor.

Burun Estetiği ile Aynalara Gülümseyin

Mersin burun estetiği operasyonlarında, en yeni teknolojilerden faydalandıklarını ve uygun olan tüm hastalarda piezo tekniğini tercih ettiklerini belirten Necmettin Tütüncü, daha az ağrılı ve hızlı bir iyileşme sağlayan, sonuçlarda yüksek memnuniyet oranı yakalayan bu tekniğin, doktora daha hassas çalışma imkanı sunarken sonuçlarda da gelişebilecek komplikasyon oranınıda düşürmektedir. Ses dalgaları sayesinde burun kemiklerinin kırılmadan yeniden şekillendirildiği bu yöntemde, çevre dokular, sinir ya da damarlar zarar görmediğinden, operasyon sonrasında şişlik, morarma, ödem ya da ağrı çoğunlukla görülmüyor.
Tütüncü; hastaların sonuçlardan duyacakları memnuniyetin büyük oranda, operasyon öncesi hasta hekim iletişimine bağlı olduğunun unutulmaması gerektiğinin de altını çiziyor. Burun estetiği operasyonlarının kişiye özel olarak planlanması gerektiğini belirten Tütüncü, süreç öncesinde hastanın burun yapısından duyduğu rahatsızlığı tam olarak anlayarak yola çıkmanın, sonuçların hasta tarafından kabulü açısından son derece önemli olduğunu belirtirken, hekimin bu noktada operasyon sonucunun hastanın beklentisine hangi ölçüde ulaşabileceğini şeffaf bir şekilde aktarması gerektiğini de vurguluyor.

Burun estetiği Mersin ilinde yoğun talep görmeye devam ederken, Türkiye’nin hemen her bölgesinden hastaların ulaştığı plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı, Operatör Doktor Necmettin Tütüncü, 18 yaş öncesinde, yüz gelişiminin henüz tamamlanmadığı dönemde burun estetiği operasyonlarının uygulanabilir olmadığını belirtirken, yaş şartına uyan ve genel sağlık durumu itibariyle anestezi almaya uygun görülen her bireyin bu ameliyatla sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşabileceklerinin altını çiziyor.

Uzman Ellerde Kusursuz Sonuçlar

Mersin burun estetiği operasyonu öncesinde, hastalar sonuçlar ve süreç hakkında bilgilendirilerek, operasyona ve sonrasında yaşanacak sürece psikolojik olarak hazır olmaları amaçlanıyor. Ortalama olarak 2 ila 3 saat süren operasyon esnasında, hastanın burun yapısı ve sorunları doğrultusunda, kemik, kıkırdak ve deri alanların biri, birkaçı ya da tamamına müdahalede bulunulabiliyor. Operasyonlar genel anestezi eşliğinde sürdürüldüğünden, sadece donanımlı ameliyathane ortamlarında ve uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor. Ameliyat sonrası hastanede geçirilecek ilk gecede, çeşitli ağrı kesiciler ve serumlarla desteklenen hasta, taburcu sonrasında da kendisine reçete edilecek bazı ilaçlarla, iyileşme sürecini en az ağrılı şekilde atlatabiliyor. Genel olarak 1 ile 5 gün içerisinde burun içi tampon çıkarılarak, sonraki kontroller için plan oluşturuyor. İlk bir haftalık iyileşme sürecinde ev istirahatinin ve hijyenin son derece önemli olduğunu belirten Tütüncü, sonrasında kademeli olarak iş ve sosyal hayata dönüş yapılabileceğini ancak yine de darbelere karşı son derece dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor ve burun estetiği Mersin gibi hava sıcaklıklarının yaz aylarında yüksek gerçekleştiği illerde aşırı sıcaklardan ve hamam ya da sauna gibi ortamlarda bulunmaktan da bir süre için sakınmanın önemli olduğunu ekliyor. Hastalara, ilk üç aylık süreçte gözlük ya da güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanmamaları ve beslenme düzenlerini kabızlıktan kaçınacak şekilde planlamaları tavsiye ediliyor. Ameliyat sonrası hafif yürüyüşlere ilk bir hafta sonrasında başlanabilse de ağır spor antrenmanları için en az 4 ay kadar beklenmesi uygun görülüyor. Hemen tüm ameliyatlarda ortaya çıkabilecek genel risklerin ya da bu operasyona özgü spesifik risklerin, uzman bir ekip ve kullanılan teknolojilerle neredeyse yok derecek kadar az olduğunu belirten Tütüncü, hastalara başarılı sonuçlar için tecrübeli ve alanında uzman bir doktor ile yola çıkmalarını özellikle tavsiye ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı