Hacıahmetli Mahallesini’in İçmesuyu Hatları Yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mut İlçesi Hacıahmetli Mahallesi’nde bulunan eskimiş ve sık sık arıza veren içmesuyu şebeke hattının yenileme çalışmalarına başladı.

07 Temmuz 2018 Cumartesi, 10:56
Hacıahmetli Mahallesini’in İçmesuyu Hatları Yenileniyor
-

İçmesuyu şebeke hattı tamamlandığında mahalle sakinleri daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak.
MESKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde kullanım ömrünü tamamlayan altyapıları yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mut İlçesi Hacıahmetli mahallesi’nin İçmesuyu şebeke hatlarının eski olması nedeniyle içmesuyu hatlarında yaşanan arızalar nedeniyle su kaybı yaşanmaktaydı. Mahallede yerleşim yerlerinin büyümesi ile bazı konutlara şebeke hattı olmadığından su verilememekteydi.
Mahallenin içmesuyu sorunun giderilmesi için Hacıahmetli mahallesinin şebekesi yenileme çalışmaları tüm hızlayla devam ediyor. Mahallenin mevcut içmesuyu tesisi 1980’li yıllarda yapılmış olup; özellikle PVC borulu olan şebeke hatları ekonomik ömrünü doldurmuş ve sürekli arızalar oluşturmaktaydı. Mahallenin ilçe merkezine çok uzak olması nedeniyle oluşan arızalara kısa sürede müdahale edilememekte ve MESKİ’ye maddi külfet getirmekteydi. Yürütülen içmesuyu çalışmaları kapsamında yaklaşık 5 bin 457 metre içmesuyu şebeke hattı yenilenecektir. İçmesuyu şebeke yenileme çalışmaları ile su kaybının önüne geçilerek suyun düzenli dağıtımı sağlanacaktır. Ayrıca proje kapsamında, Zeyker Semtinde bulunan 50 metreküplük deponun bakım ve onarımı gerçekleştirilecektir. İçmesuyu çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Mahallenin içmesuyu sorunu tamamen giderilerek mahalleye yeterli ve sağlıklı içmesuyu sağlanmış olacaktır.
“MESKİ çalışmaları ile su sorunumuz tarih olacak”
Hacıahmetli Mahalle Muhtarı Selçuk Kaya, MESKİ'nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili teşekkür ederek şunları söyledi: “MESKİ yetkililerine talebimizi bildirdikten hemen sonra içme suyu hattı döşeme çalışmalarına başladılar. Yapılan bu çalışma sayesinde daha sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşmuş olacağız. Mahallemiz yaz aylarında yaklaşık 2 bin nüfusa ulaşmak ve içmesuyu şebekemiz yetersiz gelmektedir. Onbeş yıldır devam eden bu içmesuyu sorunu çözüme kavuşacağı için sevinç duymaktayız. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin tüm hizmetleri yüzümüzü güldürüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, Mahallemizin içmesuyu çalışmaları ile birliktedört adet camimizin, yollarımızın ve Halı Atölyemizn bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Verdiği hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a ve MESKİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Sorunlarımızla birebir ilgilenip, vakit kaybetmeden çözüm sağlıyorlar.” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi