Hakkari'de Gençlik Haftası Kapsamında Rafting Etkinliği Gerçekleştirildi

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde rafting etkinliği gerçekleştirdi.

Hakkari'de Gençlik Haftası Kapsamında Rafting Etkinliği Gerçekleştirildi
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde rafting etkinliği gerçekleştirdi.
Google News'te Abone Ol

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 15-19 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında kros, bisiklet ve rafting aktiviteleri düzenledi. Sporcular, sabah saatlerinde Hakkari'den 25 kilometre mesafedeki Ördekli köy yolunda buluştu. Geçmişte çatışmaların yoğun yaşandığı bu alanda, barış süreciyle birlikte ilk kez spor etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, 49 sporcunun katıldığı kros yarışmasıyla başladı. Ardından, 26 sporcunun katıldığı bisiklet yarışı yapıldı. Dereceye giren sporcuların ödülleri ise 19 Mayıs Bayramı'nda takdim edilecektir. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Gençlik Haftası etkinliklerinin Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladığını belirtti. Bugün ise gençler arası atletizm, kros yarışması, bisiklet etkinliği ve rafting düzenlendi.

Hakkari'de Türkiye’nin en hızlı akan suyu olan Zap Suyu’nda rafting etkinliği gerçekleştirildi. Rafting sırasında dikkat çeken bir olay, daha önceki günlerde bu suda kaybolan 5 kişinin cesetlerinin bulunduğuydu. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Sağlık Müdürü Harun Aşan ile birlikte rafting yaptı. Sporcular, 12 kilometre boyunca rafting yaparak çevredeki köylerdeki vatandaşların ilgisini çekti. Rafting sırasında iki ayrı botla şarkılar söyleyerek eğlenceli anlar yaşadılar.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güldal, Zap suyu kenarında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Hakkari'nin güzelliklerini tanıttı. Güldal, "Hakkari Türkiye’nin en güzel köşelerinden biridir. Buraya herkesi davet ediyoruz. Dağcılık ve doğa sporları için burası en elverişli bölgedir" dedi. Murat Adıyaman ise Zap Suyu'nda rafting yapmanın farklı bir duygu olduğunu ifade etti. Adıyaman, "Bir hafta önce 5 vatandaşımız bu suda can verdi. Aynı suda şimdi eğleniyoruz. Zap Suyu bizim suyumuzdur" şeklinde konuştu.

Hakkari Zap Suyu’nda daha önce rafting yapılmasına rağmen, ilk kez bir Hakkarili kadın bu heyecanı yaşadı. Nurcan Adıyaman, "Hakkari’de sosyal aktivitelerinin olmadığını söyleyenler var ama işte bunun kanıtı Zap Suyu. Eğitim aldıktan sonra rafting yaparak eğlenceli saatler geçirdik. Eğer bu program genişletilirse daha fazla insan buraya gelir ve bu da ekonomiyi canlandırır" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin