Hamburg'da Başkonsolos Alver, Belediye Sarayı'na Togg ile Gitti.

Hamburg Başkonsolosu Alver, Türkiye-Hamburg ilişkilerini güçlendirme hedefiyle Belediye Sarayı'nda bir kabul gerçekleştirdi. Alver, Türkiye ile Hamburg arasındaki 1,9 milyar euro seviyesindeki ticaret hacmine dikkat çekerek, iş birliğini derinleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Hamburg'da Başkonsolos Alver, Belediye Sarayı'na Togg ile Gitti.
Hamburg Başkonsolosu Alver, Türkiye-Hamburg ilişkilerini güçlendirme hedefiyle Belediye Sarayı'nda bir kabul gerçekleştirdi. Alver, Türkiye ile Hamburg arasındaki 1,9 milyar euro seviyesindeki ticaret hacmine dikkat çekerek, iş birliğini derinleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Google News'te Abone Ol

Hamburg Başkonsolosu Alver, resmi bir kabul sonrası basın açıklamasında bulundu. Türkiye ile Hamburg arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Alver, iki taraf arasındaki dostane görüşmenin önemine değindi. Ayrıca, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğini daha da ileri taşımayı hedeflediklerini belirtti. Ekonomik ilişkiler hakkında konuşan Alver, yıllık ticaret hacminin 1,9 milyar euro olduğunu ve Türkiye’nin Hamburg’un ihracat yaptığı ilk 10 ülke arasında yer aldığını ifade etti.

Alver, Hamburg'un Türkiye için önemli tedarikçi bölgelerden biri olduğuna dikkat çekerek, başta tekstil, demir-çelik ve gıda ürünleri olmak üzere çeşitli ürünlerin Türkiye’den Hamburg’a ihraç edildiğini aktardı. Lojistik, deniz taşımacılığı ve yenilenebilir enerji alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Alver, Hamburg’da yaşayan yaklaşık 100 bin Türk toplumu için de barış ve güvenliğin önemli olduğunu belirtti.

Türkçe dersleri ve eğitim alanındaki iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Alver, mesleki eğitim konusuna da vurgu yaparak Türk kökenli gençlerin staj ve eğitim imkanlarına erişiminin artırılması için ortak projelere açık olduklarını ifade etti. Güvenlik alanında da iş birliği yaptıklarını belirten Alver, terör örgütleriyle mücadelede Alman makamlarıyla yakın iş birliği içinde olduklarını söyledi. Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin saygı ve ortak çıkarlar temelinde gelişmeye devam edeceğine inandığını belirten Alver, yapıcı ve sürdürülebilir iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin