Hatay Reyhanlı'da Füze Saldırısında Genç Tır Şoförü Hüseyin Fırat Hayatını Kaybetti

İran’da gerçekleşen füze saldırısında hayatını kaybeden tır şoförü Hüseyin Fırat’ın ailesi, acı dolu Ramazan Bayramı geçiriyor. Anne Hayriye Fırat, İsrail ve Amerika'ya lanet okudu.

Hatay Reyhanlı'da Füze Saldırısında Genç Tır Şoförü Hüseyin Fırat Hayatını Kaybetti
İran’da gerçekleşen füze saldırısında hayatını kaybeden tır şoförü Hüseyin Fırat’ın ailesi, acı dolu Ramazan Bayramı geçiriyor. Anne Hayriye Fırat, İsrail ve Amerika'ya lanet okudu.

Reyhanlı ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Hüseyin Fırat, baba mesleği olan tır şoförlüğü yapıyordu. Afganistan'dan yük alıp dönerken, İran’ın Tebriz şehrinde tırına isabet eden bir füze şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralandı. Yaralı halde İran’ın Zencan Hastanesi'ne kaldırılan Fırat, burada 6 gün süren tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti. Cenazesi, diplomatik işlemlerin ardından Hatay’ın Reyhanlı ilçesine getirildi ve 13 Mart Cuma günü gözyaşları içinde defnedildi. Acılı aile, Ramazan Bayramı’nı hüzünle geçirdi.

Aile Acısını Paylaşıyor

Acılı baba Coşkun Fırat, evladının yokluğunu Ramazan Bayramı’nda daha derin hissettiğini belirterek, "İstanbul’dan Afganistan’a yükümüzü boşalttık ve dönüş yolunda hiç bir sorun yoktu. Oğlumla birlikte yolda gidiyorduk. Aniden bir gümbürtü sesi geldi ve oğlumun aracı alevler içinde kaldı. O an hemen araca yöneldim ancak onu bulamadım. Sonrasında kendisini hastaneye götürdüm fakat tüm çabalarımıza rağmen kaybettik. Oğlumun hayalleri vardı, ancak şimdi hepsi yarım kaldı" diye konuştu.

Anne Hayriye Fırat'ın Duyguları

Anne Hayriye Fırat ise, evladının hayallerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. "Geçen yıl bayramda çok mutluyduk ama bu yıl yanımda yok. Yüreğime ateş düştü, anlatması çok zor bir duygu. Oğlum merhametli bir insandı ve bizim için her zaman en iyisini düşünürdü. Hayalleri arasında beni umreye götürmek de vardı, ama bu artık mümkün olmayacak. İsrail ve Amerika kahrolsun, beni evladımdan ayırdılar. Bu acıyı hiçbir anne yaşamasın" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin