Hayvan Dışkısından Elde Edilen Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak

Kediye benzer hayvanın dışkısından elde edilen ve dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak Kahvesinin kilosu 500 Dolardan satılıyor.

01 Nisan 2017 Cumartesi, 10:13
G: 01.04.2017 - 10:25
Hayvan Dışkısından Elde Edilen Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak
-

Endonezya'da bulunan Sumatra adası ve çevresindeki birkaç adada bulunan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi ve sonrasında dışkılaması sayesinde elde edilen ve yılda 380 kilo üretilebilen kopi luwak kahvesi 350 dolar ile 500 dolar arasında satılıyor.

Kopi Luwak dünyadaki en pahalı kahve.Bu kahve Luwak diye bilinen kediye benzer küçük Endonezya hayvanının dışkısından elde ediliyor.Kediyi andıran bir görüntüsü olmasına rağmen kedigiller familyasında değil,kuyruksürenlerin yer aldığı familyaya ait olan bir tür hayvan.


Görüntüsü nedeniyle misk kedisi diye de anılan bu hayvanlar, böcekten meyveye kadar birçok şeyle beslenirler.Fakat üretim için yetiştirilen Luwakların beslenme alışkanlığına çok dikkat edilir.

Dünyadaki en pahalı ve en az üretilen kahvenin üretim aşamasında ise Luwak’lar, kahve çekirdeklerinin kirazlı kısmını yiyor, sindiremediği kısmı ise dışarı çıktığında toplanıyor, temizleniyor, kavruluyor ve türk kahvesi sunar gibi sunuluyor.


KOPİ LUWAK KAHVESİNİN KİLOSU 500 DOLAR

Dünya genelinde oldukça fazla tüketicisi bulunan kahvenin zamanla, butik kahveciliğe doğru evrilmesi de ne kadar çok rağbet gördüğünün en önemli kanıtı olarak gösterilebilir. Bu kadar çok tercih edilmesi ve kahve kültürü üzerine yeni bir pazarın oluşmasının ardından, üretim ve yapım aşamaları da şekillenerek daha farklı tatlarda kahveler üretilmeye başlandı. Bu da kahve çeşitliliğini arttırırken, fiyatlarının da değişmesine neden oldu. Dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak kahvesi şu an kilosu 350 dolar ila 500 dolar arasında bir fiyata satılıyor ve asıl önemli olan fiyatından ziyade nasıl yapıldığı.


KEDİNİN DIŞKISI SAYESİNDE ELDE EDİLİYOR

Kısaca Kopi Luwak kahvesi: Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi ve sonrasında dışkılaması sayesinde elde ediliyor. Kahve çekirdeklerinin misk kedilerine yedirilmesinin en büyük amacı da midelerinde fermente edilmesidir.


YILDA 380 KİLO ÜRETİLEBİLİYOR

Bu fermente işleminin ve misk kedilerinin dışkılamasının ardından eşsiz bir tada sahip olduğu belirtilen Kopi Luwak kahvesinin yılda sadece, ortalama 380 kg üretildiğini de belirtmekte fayda var.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi