Iğdır’da 25 aşiret lideri ve yaklaşık 150 kanaat önderi, şans oyunlarına karşı bir araya gelerek tepki gösterdi. Kadim Aşiretler Federasyonu Iğdır İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında, Milli Piyango, Sayısal Loto ve İddaa gibi oyunların toplum yapısına zarar verdiği ifade edildi. Federasyonun başkanı Ferhat Armağan, bu tür oyunların bireyler ve aileler üzerinde ciddi tahribatlara yol açtığını belirtti. Ayrıca, "milli" ifadesinin bu oyunlarla birlikte kullanılmasına karşı çıktığını dile getirdi. Armağan, "Bu oyunlar, toplumda derin bir üzüntü yaratıyor" dedi.
Armağan konuşmasında, Türkiye’nin binlerce yıllık medeniyet ve ahlak değerlerine sahip olduğunu vurgulayarak, kumarın tüm kutsal dinlerce reddedilen bir davranış olduğunu hatırlattı. Yılbaşı ve Noel kutlamalarına da değinen Armağan, bu tür uygulamaların toplumun inanç ve kültürel yapısıyla örtüşmediğini savundu. Yılbaşı süslemelerinin yaygınlaşmasının toplumsal yapıya zarar verdiğini belirten Armağan, gençlere başka kültürleri taklit etmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, bu tür kutlamaların Müslümanların gelenekleriyle bağdaşmadığını ifade etti.
Toplantının sonunda Ferhat Armağan, siyasi partilere ve topluma seslenerek, gelenek ve göreneklere dönülmesi gerektiğini vurguladı. Toplumda yaygınlaşan ahlaksızlıkların, yılbaşı ve şans oyunları gibi unsurlardan kaynaklandığını belirtti. Armağan, yerli ve milli değerlerin korunması için yeni bir anayasa çağrısı yaptı. "Bu milletin kendi değerleri, kendi kanunları olmalı" diyerek, ulusal kimliğin korunmasının önemine dikkat çekti.