İlk Sedir Tohumları Toprakla Buluştu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ekimi yapılacak karpelli sedir tohumlarının ilkini Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Arslanköy Orman İşletme Şefliği Cocakdere Mevkii 1900 rakımda, kar üzerinde toprakla buluşturdu.

21 Kasım 2017 Salı, 15:12
İlk Sedir Tohumları Toprakla Buluştu
-

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde 2017 yılı silvikültür, ağaçlandırma, rehabilitasyon ve erozyon kontrol çalışmaları için toplanan 720 ton sedir kozalağı işlenerek elde edilen karpelli sedir tohumları 2320 Ha. sahada ekilmeye başlandı.
 
Karpelli sedir tohum ekim çalışmalarına bizzat katılan Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz’a, Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Akın, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Mersin Orman İşletme Müdür Yardımcısı Necmi Poscu ve İşletme Şefleri eşlik etti.
 
Bölge Müdürü Yılmaz, “2017 yılı ağaçlandırma programındaki 166 hektar alanda toprak işlemesi yapılan Cocakdere2 Erozyon Kontrol Projesi çerçevesinde, 1.900 mt rakımda, 30 cm kar üzerinde karpelli sedir tohum ekimini gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde ilk defa Anamur İşletme Müdürlüğü Armutkırı Mevkiinde 1984 yılından başlayan ve aralıksız olarak devam eden karpelli sedir tohum ekim çalışmaları başarıyla sürdürülmekte olup bugüne kadar 120 Bin Ha. Genç sedir ormanları oluşturulmuştur. Çalışmalar artarak devam edecektir. Tarsus’tan Anamur’a kadar 8 orman işletme müdürlüğümüzde de karpelli sedir tohum ekimi çalışmaları orman köylülerimizle devam etmektedir. Bu kapsamda orman köylülerimize istihdam sağlamış olup 1.2 Milyon TL ödeme yapmış bulunuyoruz. Amacımız Toroslar’ımızın çatısını daha yeşil bir hale getirip tek bir karış toprağın bile akıp gitmesini önlemek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Kaynak: Akdeniz Haberler

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”