İranlı Aktivist Somayeh Moghadam, Gazze'ye Destek İçin Mersin'e Ulaştı

İranlı aktivist Somayeh Moghadam, İstanbul'dan Kudüs'e başlattığı yürüyüşünün 13. gününde Mersin'e ulaştı.

İranlı Aktivist Somayeh Moghadam, Gazze'ye Destek İçin Mersin'e Ulaştı

Gazze'ye destek vermek amacıyla İstanbul'dan Kudüs'e yürüyüşe çıkan İranlı Somayeh Moghadam, Mersin'e vararak basın açıklaması yaptı. Yürüyüşünün 13. gününde Mersin'deki Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde konuşan Moghadam, İstanbul Üsküdar Meydanı'ndan başladığı yolculuğunda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara ve Konya'dan geçtiğini belirtti. Ardından Adana, Hatay, Beyrut, Şam, Amman ve Filistin sınırlarına doğru devam etmeyi planladığını ifade etti.

Moghadam, 'Yunus Yürüyüşü' sloganının anlamını açıklayarak, Hz. Yunus peygamberin hikayesinden esinlendiğini ve Filistin'i unutmuş olabileceğimizi vurguladı. 'Filistin çocuklarına elimizi vicdanımıza koyup geri dönmemiz gerekiyor' diyerek, yürüyüşün bireysel başladığını ancak geniş destekle büyümesini umduğunu söyledi.

Yürüyüşe destek çağrısında bulunan Moghadam, 'Hep beraber Kudüs’e yürüyelim' diyerek, barış içinde bir dünya için destek verilmesini istedi. 'Eğer bu kötülüğe dur demezsek, yarın bizim çocuklarımız bu vebali ödeyecektir' dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin