Hatay genelinde Meteoroloji tarafından yapılan yağışlı hava uyarısı sonrası, İskenderun ilçesinde öğle saatlerinde şiddetli yağışlar etkisini gösterdi. Bu yağışlar, yolları adeta göle çevirdi. Yolda ilerlemekte zorlanan araçların yanı sıra, yayalar da bu olumsuz hava koşullarından etkilendi ve ıslanmak zorunda kaldı.
İlçede bir yurtta kalan üniversite öğrencisi Bedi Nafile, karşılaştığı durumu haber aracılığıyla duyurarak, 'Derse gelemeyeceğim' diyerek öğretmenine seslendi. Nafile, "Buradan geçmek istedim, ancak bu durumu beklemiyordum. Derse gitmek istiyordum ama maalesef gidemedim. Yol bu halde geçilebilir değil. Buradan geçebilmek için uzun bot giymek gerekiyor" şeklinde konuştu.
Bedi Nafile, hocası Resul Bey'e seslenerek, "Hocam maalesef dersinize gidemeyeceğim. Şu an dışarıda herhangi bir öğrenci çıkamıyor ve dersine ulaşamıyor" ifadelerini kullandı. Bu olay, İskenderun'daki vatandaşların karşılaştığı zorlukların bir örneği olarak dikkat çekti.