İstanbul Arnavutköy'de Durusu Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Alındı

Durusu Şehit Polis Ayhan Ölçer Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen bir törenle açıldı. Merkez, kahraman şehidin adını yaşatacak ve modern sağlık hizmetleri sunacak. Açılışta, Arnavutköy’e yapılacak yeni sağlık yatırımları ve 500 yataklı devlet hastanesi müjdesi de verildi.

İstanbul Arnavutköy'de Durusu Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Alındı
Durusu Şehit Polis Ayhan Ölçer Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen bir törenle açıldı. Merkez, kahraman şehidin adını yaşatacak ve modern sağlık hizmetleri sunacak. Açılışta, Arnavutköy’e yapılacak yeni sağlık yatırımları ve 500 yataklı devlet hastanesi müjdesi de verildi.

İstanbul Valiliği, Sağlık Bakanlığı, Arnavutköy Belediyesi ve hayırsever Seyfettin Selim’in iş birliğiyle hayata geçirilen Durusu Şehit Polis Ayhan Ölçer Aile Sağlığı Merkezi, törenle hizmete girdi. Açılışta, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Merkez, muayene odaları, tıbbi müdahale odası, gebe izlemleri, üreme sağlığı odası, aşılama ile bebek-çocuk izlem odası ve emzirme odası gibi bölümlerle donatıldı. Durusu ve çevresindeki mahallelerde yaşayan vatandaşlara, erişilebilir ve kaliteli birinci basamak sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor.

Arnavutköy’de Kamu Yatırımları Artıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, sağlık alanında gerçekleştirilen yatırımlarla İstanbul'un altyapısının güçlendiğini belirtti. Aile sağlığı merkezlerinin, koruyucu sağlık hizmetlerinin temel unsurları arasında yer aldığını ifade etti.

Gül, Arnavutköy Belediyesi’nin sağlık, eğitim ve güvenlik alanındaki katkılarının önemine değinerek, Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun kamu yatırımlarına sağladığı destekten bahsetti. Vali, "Belediye Başkanımız, kamu hizmeti gerektiren her konuda bizim önümüzü açıyor" dedi.

Hayırsever Seyfettin Selim’e de teşekkür eden Gül, şehit Polis Ayhan Ölçer’in adının bu merkezde yaşatılmasının önemli bir vefa örneği olduğunu vurguladı.

Yeni Hastane Projesi Müjdesi

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, açılışta Durusu Aile Sağlığı Merkezi’nin sadece bir sağlık yatırımı değil, aynı zamanda şehit Polis Ayhan Ölçer’in hatırasını yaşatacak bir eser olduğunu ifade etti. Merkez, vatandaşlara daha uygun koşullarda sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor.

Candaroğlu, ayrıca 500 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin yatırım planına alındığını duyurdu. Bu proje, Arnavutköy’ün sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni hastane ile birlikte ilçenin sağlık olanaklarının artacağı öngörülüyor.

Başkan Candaroğlu, bu yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, merkezin Arnavutköy’e hayırlı olmasını diledi.

Yeni Sağlık Yatırımları

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, Durusu Aile Sağlığı Merkezi ile İstanbul'daki aile sağlığı merkezi sayısının bin 120’ye ulaştığını bildirdi. Sağlık yatırımlarının devam edeceğini belirten Güner, aile hekimliği sisteminin vatandaşların sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırdığını ifade etti.

Güner, Arnavutköy’de gerçekleştirilecek sağlık projelerini de açıkladı. Boğazköy’de yeni bir Aile Sağlığı Merkezi, Arnavutköy Sağlık Kompleksi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gibi projelerle sağlık olanaklarının artırılacağı belirtildi. Ayrıca, mevcut Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin otopark alanına ek hizmet binası inşa edileceği duyuruldu.

Program, yeni açılan merkezin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin