Ataşehir Belediyesi, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü dolayısıyla yerel basın mensuplarıyla bir kahvaltı programı düzenledi. Programa Başkanvekili Murat Güneş, Başkan Yardımcısı Aytekin Şahin ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Önder Kelkitli katıldı. Toplantıda, basın mensuplarının çalışma koşulları ve Ataşehir’de devam eden projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkanvekili Güneş, söz konusu toplantıda üç mahalleye dair imar planları, sağlık yatırımları ve sokak hayvanlarına yönelik projeler hakkında bilgiler verdi. Güneş, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, Ataşehir'in geleceği hakkında yol haritasını paylaştı. Kendisi, yerel basının demokratik toplum içinde önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayarak, bu anlamlı buluşmanın önemine dikkat çekti.
Başkanvekili Murat Güneş, Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinin imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında görüşüldüğünü belirtti. Güneş, "Vatandaşlarımız şunu gönül rahatlığıyla bilsinler; üç mahallemizin sorunu şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında görüşülüyor. İnşallah yetiştirebilirsek eylül ayında meclisten çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerine dair planların da sürdüğünü açıklayan Güneş, bu mahallelerde bilgilendirme toplantılarının ağustos ayının ilk veya ikinci haftasında yapılacağını kaydetti. Başkanvekili, belediyenin hizmet ve yatırımlarının devam ettiğini ifade etti.
Başkanvekili Güneş, sağlık yatırımları hakkında da bilgiler vererek, Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Mustafa Saffet Tıp Merkezi’nin hizmete girmesini planladıklarını belirtti. Güneş, "Merkez, Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli onayları aldıktan sonra ağustos ayında açılacak" dedi.
Ayrıca, Ataşehir’de yeni park projeleri ve sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Güneş, toplam 3 bin 120 metrekarelik kullanım alanına sahip sahipsiz köpekler için doğal yaşam alanının açıldığını açıkladı. Bu projelerin, hayvanların doğal ortamlarında güvenli ve sağlıklı şartlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla yürütüldüğünü belirtti.
Toplantı, basın mensuplarının görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile sona erdi. Başkanvekili Güneş, konuşmasının sonunda tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü kutlayarak, fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.