Olay, dün gece saat 03:00 sıralarında Beşiktaş'taki bir eğlence mekanının önünde gerçekleşti. İddiaya göre, Maggie Badgo, Türkiye'ye tatil amacıyla İsveç'ten iki gün önce gelmişti. Eğlence mekanına girmeye çalışan Badgo ve arkadaşları, 'damsız' oldukları gerekçesiyle içeri alınmadı. Bu durum üzerine şüpheli E.K., otomobilin torpido gözünden aldığı silahı 9 kez ateşleyerek olay yerinden uzaklaştı.
Silah seslerinin ardından mekana gelen sağlık ekipleri, Badgo'nun başına isabet eden kurşun nedeniyle yaralandığını tespit etti. Hemen Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Badgo, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından cinayet bürosu tarafından başlatılan soruşturmada, polis ekipleri 9 boş kovan buldu ve güvenlik kameralarını inceledi. Saldırganın kimliğinin E.K. olduğu belirlendi ve daha önce suç kaydı olduğu tespit edildi.
Soruşturma kapsamında E.K.'nın aralarında bulunduğu 5 arkadaş gözaltına alındı. Üçü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, E.K. için arama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Maggie Badgo'nun İstanbul'daki tarihi yerleri gezdikten sonra eğlence mekanına gittiği, olay sırasında kısa bir süre dışarı çıktığı öğrenildi.