İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç'te kancabaş sandallarını suya bırakarak Sadabad gezilerini yeniden başlatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu projeyle hem turistlere hem de nostalji sevenlere eşsiz bir deneyim sunacaklarını ifade etti.
Topbaş, Haliç'teki sefer güzergahının Feshane, Eyüp, Teleferik, Miniatürk ve Sütlüce olacağını belirtti. Kancabaş sandallarının açılışında, Haliç'te bir tur atan Topbaş, “Venedik’te gondollar var. Bizim de denizcilik alanında dünyaya örnek olacak başarılı gemilerimiz mevcut” dedi. Kancabaş sandallarının İstanbul'un kültürel mirası olduğunu vurguladı.
Başkan Topbaş, ayrıca yayalar için yapılacak Leonardo Köprüsü projesinin tamamlandığını ve bu köprünün de Haliç'te inşa edileceğini açıkladı. “Bu yaptıklarımız nostalji. Turistler gelecek, bu projelerle Haliç'in tarihi dokusunu yeniden canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.