İstanbul'da 22-25 Ekim 2015 Tarihlerinde Helal Expo Fuarı Düzenlenecek

İstanbul'da 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Helal Expo Fuarı, önemli bir ekonomi zirvesi olma özelliği taşıyor.

İstanbul'da 22-25 Ekim 2015 Tarihlerinde Helal Expo Fuarı Düzenlenecek
İstanbul'da 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Helal Expo Fuarı, önemli bir ekonomi zirvesi olma özelliği taşıyor.
Google News'te Abone Ol

Bu yıl 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Helal Expo Fuarı, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer'in açıklamalarına göre, G20 sonrası Türkiye'de gerçekleştirilecek en büyük ekonomi zirvesi olarak öne çıkıyor. GİMDES'in öncülüğünde ASEL GRUP organizasyonu ile birlikte İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak fuar, aynı zamanda Dünya Helal ve Tayyib Ekonomi Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Büyüközer, fuar süresince birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini belirterek, World Halal Council Genel Kurul toplantısı, Uluslararası Helal Gıda Zirvesi ve çeşitli çalıştayların yanı sıra Helal ve Tayyib ürünler fuarının da yer alacağını ifade etti. Helal ve Tayyib pazarının dünya genelinde 2.5 trilyon doları aştığını ve önümüzdeki on yıl içinde bu rakamın 3.5 trilyon dolara ulaşmasının öngörüldüğünü vurguladı.

Türkiye'de helal ve tayyib ürün pazarının yaklaşık 30 milyar dolara ulaşması ve her yıl yüzde 20 büyümesi bekleniyor. Büyüközer, bu yıl Türkiye'deki helal ve tayyib pazarının 30 milyar doları bulacağını, aynı zamanda toplam gıda ihracatının yüzde 30'unun helal ve tayyib sertifikalı ürünlerden oluştuğunu belirtti. GİMDES ve ASEL GRUP'un ortak projesi olan bu fuarın, firmaların ihracat hamlelerine önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin