Teknik Direktör Abdullah Avcı, Değişen Transferler ve Scouting Dünyası Paneli'nde yaptığı konuşmada, A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılacak olmasının önemini vurguladı. Avcı, "Turnuva takımı olmak, uluslararası arenada daha fazla deneyim kazanmak önemli. Son 3 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale ulaştık ve şimdi Dünya Kupası'nın yolundayız. Mevcut oyuncu grubumuz genç ama tecrübeli. Büyük takımlarda oynayan oyuncularımız var. Montella'yı da tebrik ediyorum. Elbette mevkisel eksiklikler söz konusu olabilir, ancak bu eksiklerin üzerine çalışılıyor. Haziran ayında Dünya Kupası'nda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
Süper Lig'deki Şampiyonluk Yarışı
Avcı, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da ele aldı. "Rekabetin olması, takım sayısının fazlalığı güzel. Final dönemine yaklaştıkça puan kayıpları yaşanabiliyor. Fiziksel ve taktikten çok zihinsel unsurlar devreye giriyor. Galatasaray'ın 2 puanlık avantajı var. Fenerbahçe önemli bir moral kazandı. Trabzonspor ise sezon başından beri yarışta. Keyifli bir dönem yaşıyoruz. Hak edenin kazandığı bir lig bekliyorum. Lig tamamlandıktan sonra yeni sezon hazırlıkları başlayacak." ifadelerini kullandı.
Teknik Direktör Arkadaşları Hakkında Düşünceler
Avcı, kariyerinde iz bıraktığı Başakşehir ve Trabzonspor'un teknik direktörleri Nuri Şahin ve Fatih Tekke ile ilgili de düşüncelerini paylaştı. "Onlar potansiyel teknik direktörler ve son derece sağlıklı gidiyorlar. Kendilerini geliştiren ve bulundukları kuruma katkı sağlayan kişiler. Bu süreçleri iyi geçiyor. Umarım daha da üstüne koyarak devam ederler." dedi.
Gelecek Hedefleri
Son olarak, Abdullah Avcı'ya "Gelecek sezon bir takımın başında olacak mısınız?" sorusu yöneltildi. Avcı, "Uzun süre çalıştım. Çok fazla tükettiğim bir şey yok. Hep yukarıya doğru yarışan takımlarda oldum. Doğru bir kariyer planlaması beni mutlu edecek, heyecanlandıracak bir hedefin içinde olmak isterim. Şu anda seminerler, organizasyonlar ve maç izleme etkinlikleriyle günlerimizi geçiriyoruz." şeklinde yanıtladı.
