İstanbul'da Afrika İş Forumu: 3 Bin İş Adamı Bir Araya Geliyor

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek "Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu", 54 Afrika ülkesinin yöneticileri ve yaklaşık 3 bin iş adamını bir araya getirecek.

İstanbul'da Afrika İş Forumu: 3 Bin İş Adamı Bir Araya Geliyor
16-17 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan forum, Türkiye’nin Afrika ile ticaret ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Paul Mashatile de katılacak. Forumda, sağlık, tarım, sanayi gibi birçok sektördeki panelistler, Afrika ile işbirliğine yönelik önemli tartışmalar yürütecek.

Stratejik İşbirlikleri Gelişiyor
Forum, küresel ekonomik belirsizliklerin ve siyasi gerilimlerin arttığı bir dönemde, Türkiye ile Afrika arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirilmesi açısından kritik bir öneme sahip. "Küresel Ekonomik Belirsizlikte Yol Almak: Türkiye-Afrika Ortaklığının Güçlendirilmesi" ana başlığı altında gerçekleştirilecek olan etkinlikte, gıda güvencesi, altyapı finansmanı, enerji, lojistik gibi konular ön plana çıkacak. Bu yıl, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Tarım ve Ormancılık Bakanı İbrahim Yumaklı gibi önemli isimler sektörel panellerde Afrikalı bakanlarla bir araya gelecek.

Kadın Liderliği Vurgusu
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kadın Liderliği ve Girişimcilik Diyaloğu" oturumunda, ekonomide kadınların rolünü ve Türkiye ile Afrika’nın kalkınmasına olan katkılarını ele alacak. Forum, katılımcılara somut ve uygulanabilir çözümler geliştirmek için önemli bir platform sunacak.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin