İstanbul'da "Casperlar" suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmanın sonuçları açıklandı. İddianamede, örgütün yurt dışından yönlendirilerek çeşitli suçlar işlediği belirtiliyor. Örgütün lideri Hamuş kod adlı İsmail Atız’ın, geçmişteki eylemlerine değinilirken, 2020 yılında gerçekleşen bir cinayet soruşturmasında sanık konumunda olduğu bilgisi de verildi. Örgüt üyeleri arasında yer alan İsmail Atız, Ş.A., S.S., Ö.B., S.D. ve N.D. gibi isimlerin firari konumda bulundukları ve eylemlerini yurt dışından sürdürmeye çalıştıkları vurgulandı.
İddianamede, "Dayı" lakaplı bir şahsın örgütle bağlantılı gençleri bulma talimatı verdiği de yer aldı. Örgüt mensuplarının cezaevinden çıkan ve maddi sıkıntı çeken kişileri örgütün içine dahil ettikleri, bu kişileri suç faaliyetlerinde kullandıkları tespit edildi. Örgüte katılmak isteyenlerin, grup içerisinde "kardeş" veya "yeğen" olarak adlandırıldığı, bu sayede yeni üyelerin örgüt yöneticileriyle tanıştırıldığı ifade edildi.
Örgütün ana faaliyet alanının Bahçelievler ilçesi olduğu belirtilirken, yurt dışından da üye temin edilme yoluna gidildiği kaydedildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bazı şüphelilerin ifadeleriyle, örgütün eylem ve faaliyetlerinin sekteye uğratıldığı belirtildi. Ö.A. isimli bir örgüt üyesinin, Alperen isimli şahsı korumak amacıyla uyardığı ve "Dayı" kod adlı şahsın gençleri bulma talimatı verdiği ifade edildi.
Örgütle bağlantılı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, birçok silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında uzun namlulu tüfekler, otomatik tabancalar ve balistik yelekler bulunuyor. Tüm bu bilgiler ışığında hazırlanan iddianame, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Örgütün eylemlerine dair detaylı bilgiler ve işlenen suçlarla ilgili 116 ayrı olayın anlatıldığı belirtilirken, örgütün faaliyetleri sonucunda 154 kişinin mağdur olduğu da kaydedildi.