Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünü sağlamak ve gençleri denizcilik alanında "aranan elemanlar" haline getirmek için Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği, yeni bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan modern boya atölyesi, denizciliğin geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Atölyenin açılışında konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, "Biz sadece bir atölye inşa etmiyoruz; Barbaros Hayrettin Paşa’nın torunlarını geleceğin dünyasıyla buluşturuyoruz. 'Meslek lisesi, memleket meselesi' anlayışıyla çıktığımız bu yolda, birçok okula eğitim, donanım ve burs desteği sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bekiroğlu, bu projeyle Türkiye’nin denizcilik alanında ilerlemesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, düzenledikleri fuarlarda denizcilik liselerine bedelsiz yer tahsisi yaparak, stant maliyetlerini karşıladıklarını da vurguladı. "Amacımız, okullarımızda üretilen teknelerin satışını gerçekleştirerek, hem okullara kaynak sağlamak hem de öğrencilerimize maddi destek sunmaktır" dedi.
Okul Müdürü Atilla Yurdagül ise atölyenin işlevselliği hakkında bilgi vererek, öğrencilerin tekne yüzey hazırlığı, boya teknikleri ve iş güvenliği gibi önemli becerileri pratikte öğreneceklerini ifade etti. Yurdagül, bu girişimin eğitim ile üretimi birleştiren stratejik bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.
