İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, gizli tanık "Garson" tarafından ele geçirilen verilerle birlikte, FETÖ/PDY yapılanmasına dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, gizli tanık "Garson"dan elde edilen SD kartlarda, 24 mahrem imamın kimlikleri deşifre edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, FETÖ ile mücadelede kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu süreçte, örgütün İstanbul'daki yapılanmasının yeniden güç kazanma çabaları dikkat çekti.
SD Kartta Önemli Veriler
Gizli tanık "Garson"un teslim ettiği mikro SD kartta, FETÖ'nün güncel yapılanmasına dair gizli dijital arşiv yer alıyor. Bu kart sayesinde, 24 mahrem imamın örgütsel toplantılarda Zoom gibi internet tabanlı uygulamalar kullandığı ortaya çıktı. "Garson" kod adlı tanığın 2017 yılında itirafçı olmasıyla birlikte, MİT'in yürüttüğü çalışmalar sonucunda elde edilen veriler, 24 şüphelinin gizli faaliyetlerini de gün yüzüne çıkardı. Söz konusu mahrem imamların, güvenlik önlemleri alarak internet üzerinden örgütsel toplantılar gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Eğitim Kampları Kuruyorlar
Örgütün üniversite öğrencilerini bir araya getirmek ve yeni eleman kazandırmak amacıyla vize istemeyen ülkelerde eğitim kampları düzenlediği belirlendi. Bu kamplarda, mahrem imamların İstanbul, Yalova, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde örgüte ait finansal faaliyetlerde sorumlu düzeyde görev aldıkları tespit edildi. "Himmet" ve "bağış" adı altında para toplayan bu hücre sorumlularının, örgüt üyeleri arasında önemli miktarda para transferleri gerçekleştirdiği anlaşıldı.
Gözaltılar ve Sorgulamalar
İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda, Muğla, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Elazığ, Ankara, Kahramanmaraş, Niğde, Bursa, Gaziantep ve Giresun illerini kapsayan 13 ilde gözaltına alınan 78 şüphelinin sorgulanmasına devam ediliyor. Bu kişilerden 24'ü "mahrem imam" olarak tanımlanıyor. MİT’in "Garson" adlı gizli tanıktan aldığı bilgilerle, yüzbinlerce kişiye ek olarak 24 mahrem imamın kimliği de ortaya çıkarıldı. "Örgütün 25 yıllık istihbarat arşivi" olarak nitelendirilen SD kartlar üzerinden yeni belge ve bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor.