Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, İstanbul'da düzenlenen bir konferansta hacı adaylarına yönelik önemli uyarılarda bulundu. Hatipoğlu, hacı adaylarının aşılarını en az 10 gün öncesinden yaptırmalarının önemini vurgulayarak, aşının bu süre zarfında koruyuculuğa başladığını ifade etti. Ayrıca, hacı adaylarının vücutlarında tansiyon, kalp hastalığı veya alerjik reaksiyonlar gibi sağlık sorunları varsa bu durumların stresle tetiklenebileceğini belirtti.
Hacı adaylarının son günlerinde dinlenmelerini öneren Hatipoğlu, sağlık kuruluşlarında muayene olmalarını ve kronik hastalıkları varsa gerekli ilaçlarını yanlarına almalarını tavsiye etti.
Hatipoğlu, Türkiye'nin Ebola'ya karşı başarılı bir yıl geçirdiğini ifade ederek, ülkemizde Ebola vakası yaşanmadığını ve alınan tedbirlerin etkili olduğunu söyledi. Ayrıca, seyahat sağlığı danışma hattının yurtdışına giden vatandaşlara yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.