İstanbul'da, 77 yaşında hayata veda eden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı, Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde ikindi namazı sonrası gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, ünlü sanatçı Hülya Avşar, futbol teknik direktörü Şenol Güneş, sanatçı Nuri Alço ve daha birçok sanatçı ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Sanatçı Hülya Avşar, yaptığı konuşmada, "Ben yine reklamlarda oynayacak, yine bizlerle olacak diye düşünürken şoka girdim. Ara ara yoğun bakıma giriyordu ve eninde sonunda iyileşip çıkıyordu. Yaşı da genç. Bilemiyorum, artık bu haberlere alışır olduk. Kadir ile olan filmlerimizi düşününce, ne bileyim, insan bir başka oluyor. Yeşilçam’ın değerlerinin yavaş yavaş kaybolması beni çok üzüyor. Çünkü ben de Yeşilçam’dan gelen bir oyuncu olarak, Yeşilçam benim için bambaşka. Elimizde kalanlara dört elle sarılmak geliyor içimden. Onların değerini nasıl biliriz, onu düşünüyorum. Çünkü her böyle kaybımızda bunları düşünüyoruz ama sonra unutuyoruz. Bu durumda ne denir, bilmiyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.
Şenol Güneş de sinema dünyasının önemli bir ismini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Güneş, "Konuşmalarıyla, ilişkileriyle, sevgi saygı içerisinde sanatını icra ederken ülkenin de sorunlarına duyarsız kalmamaya çalıştı. Elinden geldiğince insanlara ülkemize katkı yapmaya çalıştı. Çok değerli abimizi, dostumuzu kaybettik. Sinema dünyası çok değerli insanını kaybetti. Allah mekanını cennet eylesin, kalanların başı sağ olsun" dedi.
Cenaze namazının ardından, okunan duaların ardından Kadir İnanır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konuldu. Dualar eşliğinde usta oyuncu, defnedileceği Ulus Mezarlığı'na götürüldü. Kadir İnanır, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak hafızalarda kalmaya devam edecek.