İstanbul'da Niğde Tanıtım Günleri'ne Yoğun İlgi Gösterildi.

İstanbul'da düzenlenen Niğde Tanıtım Günleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinlik, 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul'da Niğde Tanıtım Günleri'ne Yoğun İlgi Gösterildi.
İstanbul'da düzenlenen Niğde Tanıtım Günleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinlik, 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde 4 gün sürecek olan Niğde Tanıtım Günleri'nin açılışı, katılımcıların büyük ilgisiyle gerçekleştirildi. Etkinlikte Niğde'nin kültürel zenginlikleri ve yöresel lezzetleri sergilendi. Farklı stantlarda, Niğde'ye özgü ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Niğde Valisi Nedim Akmeşe, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Niğde'nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmanın yanı sıra yöresel lezzetlerini de sergilemeyi amaçlıyoruz. İstanbul'daki bu ilk etkinliğimizde, İstanbullu vatandaşlarımızı Niğde'yi keşfetmeye davet ediyoruz." dedi.

Tanıtım günleri kapsamında İstanbul'a gelen bir yorgancı olan Ercan Tosunbaş, "Niğde'nin tanıtım günlerine katıldık. Yorgancılık mesleğiyle uğraşıyorum ve 1990'lı yıllardan bu yana bu işi yapıyorum. Günde iki veya üç yorgan dikip, işçilik olarak 800 ile 1000 lira arasında kazanç elde ediyoruz. Günlük gelirimiz ise 2000 ile 2500 lira civarında." ifadelerini kullandı.

Deri imalatı yapan Ali Murtaza Kaya ise, "Geleneksel el sanatları ustasıyım. Deri defterler, çantalar ve cüzdanlar gibi eşyaların imalatını yapıyorum. Yaklaşık 10 yıldır bu sektördeyim ve orijinal deri kullanıyorum." şeklinde konuştu.

Keçe imalatçısı Mahmut Yügül de, "Baba mesleği olarak keçe imalatını yapıyorum. 60 yıldır bu işi sürdürüyorum ve sektörde eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Son nesil olarak bu mesleği yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin