İtalya’nın Palazzolo Acreide Belediyesi Arasındaki İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı

Tarsus Belediyesi ile İtalya’nın Sicilya bölgesinde bulunan Palazzolo Acreide Belediyesi arasında işbirliği için ilk adım atıldı.

21 Temmuz 2018 Cumartesi, 10:52
İtalya’nın Palazzolo Acreide Belediyesi Arasındaki İşbirliği İçin İlk Adım Atıldı
-

Bu kapsamda Palazzolo Acreide Belediyesi, Sicilya Türkiye Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ve Türk-Sicilya Dostluk Derneği aracılığı ile belediyemiz ile işbirliği yapmak ve ortak projeler üretmek amacıyla Belediye Başkan Yardımcıları Elif Seda Sağlam, ve Ali Bagrık önderliğinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık İşleri Müdürü Ersin Eker, Belediye Ekmek Fırını Müdürü Serdar Akkoç, Kültürel İşler Yöneticisi Nadir Durgun ve Kalite Yönetim Koordinatörü Hakan Kumdereli’den oluşan heyet çeşitli toplantılara katıldı.
Tarsus heyeti, Palazzolo Acreide Belediye Başkanı Dr. Salvatore Gallo ile işbirliği olanaklarını görüşmek ve kentlerinin en önemli etkinliği olan Aziz Paul şehir kutlamalarına katıldı.
Sicilya Türkiye Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ile Türkiye-Sicilya Dostluk Derneğinden Av.Silvio Aliffi, Prof. Carmelo Rotondo ve Prof. Orazio Pistorio Tarsus Belediyesi heyetini sıcak ve samimi bir şekilde karşılayıp tüm ziyaret boyunca heyetle birlikte oldu.
Palazzolo Acreide Belediyesinde düzenlenen resmi ziyarette Tarsus Belediyesi’nin tanıtım videosu izlendi ve ardından Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam konuşmasına on bin yıllık tarihi ile dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin buluşma merkezi, Akdeniz’in incisi, St. Paul’un doğduğu ve yaşamının önemli bir bölümünü geçirdiği kentin Belediye Başkanı Sayın Şevket Can’ın sevgi ve saygılarını ileterek konuşmasına başladı.
Sağlam, Tarsus’u tanıtarak devam ettikten sonra Akdeniz’in kültürü ve geleneğine sahip her iki kentin ortak değeri olan Aziz Paul başta olmak üzere kültür, turizm, eğitim ve gastronomi alanlarında işbirliği yapılabileceğine vurgu yaptı.
Palazzolo Acreide Belediye Başkanı Dr. Salvatore Gallo ise konuşmasında on bin yıllık tarihi ile dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin buluştuğu ve St. Paul’un doğduğu kentten gelen bu heyeti misafir etmekten onur ve gurur duyduklarını belirtti.
Gallo, birçok ortak değere sahip olan iki belediyenin bugün ilk adımlarını attıklarını işbirliğinin uzun yıllar süreceğine inandığını belirtti.
Heyet Pachino kentinde Vinarelli Di Marzamemi etkinliğine katıldı. Etkinlikte Tarsus’un yöresel yiyecek ve içeceklerinin tanıtıldığı bir stantta Tarsus’un tanıtımı yapıldı.
Tarsus Belediyesi heyeti gerek Tarsus’un gerekse Tarsus Belediyesi’nin
tanıtılması konusunda başarılı bir ziyareti tamamlayarak ilçeye döndü. Kasım ayı içerisinde ise Palazzolo Acreide Belediye Başkanı, Sicilya Türkiye
Fahri Başkonsolosu ve Türk-Sicilya Dostluk Derneğinden oluşan bir heyet Tarsus’u ziyaret edeceği öğrenildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”