Olay, 15 Temmuz 2016 gecesi İzmir Narlıdere'deki Kutlu Yalvaç Camisi'nde meydana geldi. Sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun'a saldıran ve caminin camlarını kıran saldırganların babası, tam bir yıl sonra 15 Temmuz tarihinde vefat etti. Bu durum, camide yaşanan olayla ilgili olarak ilginç bir tevafuk olarak dikkat çekiyor. Saldırının ardından açılan davada, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi sanıkları cezalandırmıştı. Sanıklardan biri, kamu görevlisine hakaret ve ibadethanelere zarar verme suçlarından 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, diğer bir sanık basit yaralama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. Saldırıda yaralanan müezzin ise devlet iftihar madalyasına layık görüldü.
Camideki Sela ve Tehdit
Olayın ilginç detayına değinen Kutlu Yalvaç Camii Dernek Başkanı Baran Dumlu, saldırganların babalarının cenazesi için camiye sela okunup okunmayacağı konusunda tedirginlik yaşandığını ifade etti. Dumlu, "Saldırdıkları camide, tam bir yıl sonra babalarının selası verildi" diyerek, camilerin herkesin kutsal yeri olduğunu belirtti. Ayrıca, saldırının ardından cami cemaatinin o gece yaşananları unutmamak için bazı önlemler aldığını da vurguladı.
Unutulmayan Anılar
Saldırı sırasında kullanılan kaldırım taşını dernek kasasında sakladıklarını belirten Dumlu, o gün yaşananları unutmadıklarını ifade etti. Olayın yaşandığı dönemde cami cemaatinden Yusuf Kenan Tüzünalp ise, 15 Temmuz ruhuna dikkat çekerek, vatan sevgisinin önemini vurguladı. Tüzünalp, "Bu milletin has duygularıyla, diniyle kimse oynamasın" şeklinde konuştu. Bu olay, 15 Temmuz'un hatırlanması açısından önemli bir anı olarak kalacak.