Bugün sabah saatlerinde İzmir metrosunun Bölge ve Sanayi istasyonları arasında bulunan sinyalizasyon sistemini besleyen kablolara yönelik bir hırsızlık girişimi gerçekleşti. Bu olay, hatlardaki sinyalizasyon sisteminde arızaya neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, arızanın giderilmesi için çalışmaların hızla başlatıldığını ve bu süreçte yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla metro seferlerinin tek hat üzerinden gerçekleştirildiğini bildirdi.
Sefer Düzenlemeleri Uygulandı
Özellikle Bölge ile Evka-3 istasyonları arasında yaşanan gecikmeler üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolcu mağduriyetini en aza indirmek için gerekli sefer düzenlemelerini hızla devreye aldı. Bu sayede, yolcuların ulaşımında oluşan aksaklıklar en az seviyeye indirilmeye çalışıldı.
Nihai Onarım Gece Yapılacak
Ekiplerin müdahalesi sonucunda, çalışmalar tamamlanarak metro seferleri saat 11.00 itibarıyla normal seyrine döndü. Belediyeden yapılan açıklamada, sistemdeki nihai bakım ve onarım çalışmalarının gece yarısı işletim saatlerinin sona ermesinin ardından gerçekleştirileceği ifade edildi. Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı ve benzer hırsızlık girişimlerinin tekrarlanmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.