Prof. Dr. Cemal Dinçer, rektörlük görevini Prof. Dr. Murat Barkan'dan devraldı. Dinçer, üniversitenin Türkiye genelinde ve yurtdışında değerini artırmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, üniversiteyi bugüne taşıyan, özellikle kurucu onursal başkan Selçuk Yaşar ve Yaşar ailesine, mütevelli heyetine teşekkür etti.
Eğitim ve Kariyer Geçmişi
Prof. Dr. Cemal Dinçer, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. NATO bursuyla ABD'deki Stanford Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Dinçer, burada endüstri mühendisliği ve istatistik yüksek lisansı ile mühendislik yönetimi alanında doktora yapmıştır. Dinçer, 1986 yılında Bilkent Üniversitesi'nin kuruluşunda yer alarak, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nün ilk akademik kadrosunda bulunmuştur.
Dinçer, akademik kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış, uluslararası ve ulusal düzeyde makaleler, kitaplar ve projeler geliştirmiştir. Bu atılımlarıyla, Yaşar Üniversitesi'nin bilimsel katkılarını artırmayı hedefliyor.