Jant Neye Göre Seçilir? Genişliği Önemli Midir?

Jant, bir aracın hareket edebilmesi için gereken en önemli parçalardan biridir. Doğru jant seçimi, bir arabaya karakter katabilir, görünümünü ve performansını iyileştirebilir.

23 Ağustos 2022 Salı, 00:45
G: 23.08.2022 - 01:04
Jant Neye Göre Seçilir? Genişliği Önemli Midir?
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Jant Neye Göre Seçilir? Genişliği Önemli Midir?
Jant, bir aracın hareket edebilmesi için gereken en önemli parçalardan biridir. Doğru jant seçimi, bir arabaya karakter katabilir, görünümünü ve performansını iyileştirebilir. Bu nedenle birçok araç sahibi, yeni bir jant seçerken oldukça fazla zaman ve para harcar. Doğru jant setini seçmek için birkaç faktörü dikkate almak gerekir. Bunlar arasında jantların birincil amacı, boyutları, yapıldıkları malzeme ve bunları oluşturmak için kullanılan yöntem sayılabilir. Ayrıca ne kadar harcamak istediğinizi de düşünmelisiniz.

Jant Genişliği Önemli Midir?
Jant seçimi yaparken boyutlarını göz önünde bulundurarak da seçim yapabilirsiniz. Jant boyutu hem performansı hem de stili etkiler. Daha büyük bir tekerlek genellikle daha duyarlıdır ve daha fazla tekerlek çekişi sağlar. Ayrıca daha gösterişli görünür. Ancak daha büyük, her zaman daha iyi olduğu anlamına gelmeyebilir. Büyük jantlı lastikler daha hızlı aşınır, çatlamaya daha yatkındır ve yakıt tüketimini azaltabilir. Elbette bu aracınızın özelliklerinin uyumlu olmasıyla doğru orantılı olacaktır. Aracınızın motor gücü, ağırlığı gibi faktörlere göre jant boyutunu seçmek ve üreticinin önerdiği ebatlara göre karar vermek en sağlıklı seçime sizi götürecektir.
Jant genişlikleri inç hesabıyla yapılmaktadır. 5 inç ile 15 inç jant aralığında seçim yapmak mümkündür.

Üretildikleri Malzemelere Göre Jantlar

Jantlar, üretiminde kullanılan malzemelere göre farklılık gösterir. Jantların yapıldığı malzeme, güçlerini ve ağırlıklarını etkiler. En çok kullanılan iki malzeme tipi vardır. Çelik ve alüminyum alaşımlı jantlar aracınız için seçebileceğiniz ürünlerdir. Hasar gördüklerinde daha kolay onarılabilmesi, darbeler karşısında kırılmak yerine bükülmeleri ve uygun fiyatlı olması gibi özellikleriyle öne çıkan çelik jantlar, pek estetik bir görünüme sahip olmadıkları için plastik kapaklarla birlikte kullanılmaktadır. Genel olarak orta sınıf araçlarda tercih edilen bir jant türüdür. Öte yandan alüminyum alaşımlı jantlar hafif metallerle üretildiği için daha kolay şekil almaktadır. Bu sebeple daha farklı ve her tarza göre modeller bulmak mümkündür. Alüminyum alaşımlı jantlar, çelik jantlara göre daha pahalıdır.
 

Jant Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doğru jant seçimi aracın performansını, sürüş kalitesini olumlu anlamda etkilemektedir. Jant seçerken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır.
  • Jant boyutu: Jant ölçüleri sürüş rahatlığını ve kullanıcı konforunu doğrudan etkileyen bir faktördür.
  • Jantın takılması: Jant özelliklerinin yanı sıra doğru eller tarafından takılması trafik güvenliği açısından önemlidir. Yetkili servisler tarafından bu işlemin yapılması doğru olacaktır.
  • Çok parçalı jant seçimi: Tek parçalı jantlar yerine çok parçalı jant seçmek, onarım ve değişiklik açısından daha kolay olmasını sağlayacaktır.
  • Jantın kalitesi: Kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiş bir jant uzun süreler boyunca kullanabilmenizi sağlar ve trafikte güvenliğe de doğrudan etki eder.
Jant Dünyası ile Doğru Seçimi Yapın Jantın kalitesi, görünümü gibi faktörlerin yanı sıra aracınıza uyumlu olup olmaması da önem arz etmektedir. Öncelikle aracınıza uygun olan jant tipini ve genişliğini bulmalı ardından da zevkinize göre seçim yapmalısınız. Jantlar aracınızın görünümünde farklılık yaratacak parçalardır. Bu sebeple aracınızın hoş ve stilinizi yansıtacak şekilde gözükmesi için farklı tasarımlara sahip jant modelleri seçebilirsiniz.

Jant seçimi için doğru adres olan https://www.jantdunyasi.com sayfasından her model araca ve zevke göre seçim yapmanız mümkündür. Bütün özelliklerine göre inceleyebileceğiniz farklı tasarımlar ve genişlikteki jant modellerini bulabilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”